Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Presiunea scade în conducta Nord Stream 2 către UE

© Sputnik / Alexey VitvitskyPresiunea în conducta de gaz Nord Stream 2, care a fost construită pentru a pompa gaz din Rusia în Germania, a scăzut de la 300 la 7 bari peste noapte
Presiunea în conducta de gaz Nord Stream 2, care a fost construită pentru a pompa gaz din Rusia în Germania, a scăzut de la 300 la 7 bari peste noapte - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Abonare
Presiunea în conducta de gaz Nord Stream 2, care a fost construită pentru a pompa gaz din Rusia în Germania, a scăzut de la 300 la 7 bari peste noapte.
BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik, Doina Crainic. Presiunea în conducta de gaz Nord Stream 2, care a fost construită pentru a pompa gaz din Rusia în Germania, a scăzut de la 300 la 7 bari peste noapte, a declarat luni un purtător de cuvânt al operatorului conductei, citat de Reuters. Compania spune că nu cunoaște cauza scăderii.
„O urgență pe linia A a conductei de gaz Nord Stream 2. În noaptea trecută, controlorul de coastă Nord Stream 2 a înregistrat o scădere accentuată a presiunii în linia A”, a declarat un purtător de cuvânt al Nord Stream 2 AG, adăugând că „serviciile de coastă din Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda și Rusia au fost imediat anunțate”.
Potrivit declarației, o anchetă este în desfăşurare. Operatorul elvețian a remarcat, de asemenea, că scurgerea, dacă aceasta a fost cauza, nu ar fi putut avea loc la punctul din Lubmin, Germania de Nord. „Dacă ar fi fost în Lubmin, s-ar fi auzit”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al companiei.
Conducta deținută de Rusia avea scopul dublării livrărilor către Germania și, în ciuda opoziției din partea SUA și a unor state din UE, guvernul german a susţinut ferm proiectul. În septembrie 2021, gigantul rus în domeniul energiei Gazprom a anunțat finalizarea completă a construcției conductei, începută în 2018.
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lvrov, ONU - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2022
Internațional
Vucic: Occidentul va încerca să scoată Rusia din Consiliul de Securitate al ONU
Fluxul de știri
0