Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Decizia CE de a ridica sancțiunile la îngrășăminte, un exemplu clar de egoism – Putin

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaPreședintele rus Vladimir Putin vorbește la reuniunea Consiliului Șefilor de Stat al Organizației de Cooperare de la Shanghai (OSC) în format extins
Președintele rus Vladimir Putin vorbește la reuniunea Consiliului Șefilor de Stat al Organizației de Cooperare de la Shanghai (OSC) în format extins - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin a calificat decizia CE de a ridica sancțiunile împotriva îngrășămintelor rusești un exemplu viu de egoism.
CHIȘINĂU, 16 sept –Sputnik. Rusia salută decizia de ridicare a sancțiunilor asupra îngrășămintelor rusești, dar se dovedește că doar țările europene, și nu cele mai sărace state, le pot cumpăra, a spus președintele rus Vladimir Putin.
Vorbind la reuniunea extinsă a Consiliului șefilor de stat al Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO), Putin și-a exprimat speranța că Occidentul va înceta să mai practice protecționismul, sancțiunile și să acționeze egoist.
„Un exemplu viu al acestui egoism este decizia Comisiei Europene de a ridica sancțiunile la îngrășămintele rusești. Știm cât de importante sunt îngrășămintele pentru rezolvarea problemei alimentare. Desigur, salutăm decizia în sine de a ridica sancțiunile. Dar rezultă că aceste sancțiuni, în conformitate cu explicația Comisiei Europene din 10 septembrie a acestui an, sunt ridicate doar pentru statele membre UE. Se dovedește că numai ei pot cumpăra îngrășămintele noastre. Dar cum rămâne cu țările în curs de dezvoltare, cele mai sărace din lume?”, a spus Putin.
„Profitând de prezența șefului adjunct al Secretarului General al ONU, doamna DiCarlo, aș dori să întreb Secretariatul ONU, iar alaltăieri am vorbit despre acest lucru cu secretarul general al organizației, domnul Guterres, să influențeze decizia Comisiei Europene, și nu în cuvinte, ci în fapte, să ceară de la aceștia să ridice aceste restricții, restricții aparent discriminatorii, împotriva statelor în curs de dezvoltare. Și ar asigure accesul îngrășămintelor rusești pe aceste piețe”, a adăugat președintele rus.
Comisia Europeană a deblocat anterior furnizarea de îngrășăminte rusești, ridicând sancțiunile. Ulterior, Putin a dat indicații Ministerul de Externe să colaboreze cu ONU și alți parteneri străini în problema livrărilor de îngrășăminte din Rusia către Asia, Africa și America Latină. Șeful statului a mai menționat că Ministerul de Externe al Rusiei, în contacte cu ONU, ar trebui să susțină problema furnizării îngrășămintelor către alte țări și din Belarus.
Рубли и юани - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2018
Manoilo: Crearea zonei de comerț liber în cadrul OSC este convenabilă multor țări
Fluxul de știri
0