Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Zaharova, despre interdicția pusă de Chișinău la cursele cu Rusia

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat decizia prin care autoritățile de la Chișinău au interzis zborurile din și spre Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 15 sept –Sputnik. Maria Zaharova a spus că decizia prin care autoritățile de la Chișinău au interzis zborurile din și spre Federația Rusă este una politică, nu este motivată economic și nu corespunde intereselor cetățenilor moldoveni.
„Aceasta este impunerea voinței politice contrare oportunității economice și adevăratelor dorințe și interese ale propriilor cetățeni. Unde este democrația și libertatea aici? Aceasta este dictatura, așa acționează oamenii care profesează metode dictatoriale și totalitare”, a spus Zaharova.
Ea s-a arătat convinsă că există un beneficiar al acestei situații.
„Să le spunem lucu8rrilor pe nume, cine se află în spatele lobby-ului pentru această decizie? <...> Linia conducerii moldovenești în politizarea problemelor pur practice ale cooperării bilaterale de dragul forțelor externe care încearcă să impună țării o agendă antirusească în detrimentul cetățenilor este regretabilă", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe.
Amintim că în data de 10 septembrie Autoritatea Aeronautică Civilă a interzis cursa aviatică Chișinău - Moscova, care urma să fie reluată din data de 1 octombrie.
Mai exact, după anunțul companiei Air Moldova privind reluarea zborurilor spre Moscova, făcut în data de 9 septembrie, imediat, Autoritatea Aeronautică Civilă a interzis zborurile spre și din Federația Rusă. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, pe canalul său de telegram.
“Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse că, la 10 septembrie 2022 a emis Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali”, a anunțat Spînu.
Air Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Politică
Air Moldova returnează banii pentru cursele spre Rusia
Первые заявления Додона после слушаний в Генпрокуратуре - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Moldova și Rusia
Dodon spune de ce Chișinăul a interzis zborurile din și spre Rusia
Fluxul de știri
0