Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Air Moldova returnează banii pentru cursele spre Rusia

© Sputnik / Rodion ProcaAir Moldova
Air Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După ce a sistat vânzările de bilete spre și din Moscova Compania Aeriană Air anunță că va returna banii pentru biletele deja vândute.
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Compania Aeriană Air Moldova afirmă că nu va putea opera zborurile spre și din Moscova începând cu 1 octombrie, precum a anunțat că va face anterior, dat fiind că Autoritatea Aeronautică Civilă a emis Directiva Operațională nr. 06 din 10.09.2022, prin care interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali.
După ce a sistat vânzările de bilete spre și din Moscova Compania Aeriană Air anunță că va returna banii pentru biletele deja vândute.
“Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sunt rugați să expedieze un email la adresa booking@airmoldova.md pentru rambursare”, anunță compania Aeriană Air Moldova într-un comunicat de presă.
Campania Air Moldova anunță că în continuare va comunica cu Autoritatea Aeronautică Civilă în vederea soluționării situației privind actele menționate în Directiva emisă. Mai mult compania afirmă că ar putea acționa în justiție Autoritatea Aeronautică Civilă dacă aceasta nu va soluționa problema zborurilor din și spre Federația Rusă.
“În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță”, anunță Campania Air Moldova.
Amintim că sâmbîtî, după anunțul Air Moldova privind reluarea zborurilor spre Moscova, Autoritatea Aeronautică Civilă a interzis zborurile spre și din Federația Rusă. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, pe canalul său de telegram.
“Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse că, la 10 septembrie 2022 a emis Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali”, a anunțat Spînu.
Fluxul de știri
0