Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Republicii Moldova a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea Reginei

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Abonare
Mesajul președintelui Republicii Moldova la moartea reginei Elizabeta a II-a: „Împărtășesc tristețea națiunii britanice și a întregii lumi”.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris un mesaj de condoleanțe după moartea Reginei Elisabeta a II-a.
„Împărtășesc tristețea națiunii britanice - și a lumii - la trecerea din viață a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Serviciul ei remarcabil de-a lungul vieții, conducerea inspiratoare și dedicarea pentru pace au definit generațiile. Gândurile mele sunt cu alături Familia regală și oamenii din Marea Britanie”, a scris Sandu.
Și președintele rus, Vladimir Putin, și-a exprimat condoleanțe față de Regele Carol al III-lea și Regatului Unit la moartea Reginei Elisabeta a II-a.
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Rusia
Președintele Rusiei a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles, care i-a succedat automat.
„Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, a precizat Palatul Buckingham. Drapelul britanic a fost coborât în bernă joi, la Palatul Buckingham - unde s-au strâns sute de persoane - în momentul anunţului morţii reginei Elisabeta a II-a.
Regina Elisabeta a II-a - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Internațional
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit
Fluxul de știri
0