Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Președintele Rusiei a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a

Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Abonare
Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțe față de Regele Carol al III-lea și Regatului Unit la moartea Reginei Elisabeta a II-a.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțe Regelui Carol al III-lea al Marii Britanii cu ocazia morții reginei Elisabeta a II-a.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a condus țara mai bine de 70 de ani, s-a stins din viață pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.
În mesajul președintelui rus se arată că cele mai importante evenimente din istoria modernă a Marii Britanii sunt legate de numele Elisabetei, relatează RIA Novosti.

„Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor ei, precum și de autoritate pe scena mondială. Vă doresc curaj și putere de a îndura această pierdere grea, ireparabilă”, se arată în mesajul președintelui rus, publicat pe canalul Telegram al Kremlinului.

Liderul rus a cerut, de asemenea, să transmită cuvinte de simpatie și sprijin membrilor familiei regale și poporului Marii Britanii.
Regina Elisabeta a II-a - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Internațional
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit
În legătură cu moartea Reginei în Marea Britanie au fost declarate zece zile de doliu național. Clopotele bisericii vor suna vineri timp de o oră după-amiază în toată Anglia. La prânz, ora locală (la ora 14:00, Chișinău), Camera Comunelor se va întruni pentru o sesiune de zece ore, parlamentarii vor aduce un omagiu memoriei Reginei.
Fluxul de știri
0