Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

© AP Photo / Max Nash / PoolRegina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Regina Elisabeta a II-a, cea mai longeviv monarh care a condus Marea Britanie, a murit în seara zilei de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Sănătatea Reginei a II-a a Marii Britanii a creat îngrijorări serioase în rândul oficialilor britanici și al mass-mediei în ultimele luni, iar astăzi medicii au semnalat o agravare considerabilă. Joi seară, regina s-a stins la reședința din Balmoral din Scoția.
„Regina a murit liniștită, la Balmoral, în această după-amiază”, a anunțat Palatul Buckingham.
Presa a anunțat anterior că prințul Charles și consoarta sa Camilla, la fel și prințul William au mers la Balmoral pentru a fi alături de regină.
După moartea Reginei, tronul a trecut la fiul ei Charles, fostul Prinț de Wales, în vârstă de 73 de ani, potrivit comunicatului Palatul Buckingham. Prințul William, care era al treilea în ordinea succesiunii la tron, este acum prințul moștenitor al Marii Britanii.
În Marea Britanie a fost declarat doliu național care va dura zece zile.
Regina Elisabeta a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1925 și a urcat pe tron, la vârsta de 25 de ani, pe 6 februarie 1952, atunci când a murit regele George al VI-lea. A fost încoronată în 1953, după trecerea perioadei de doliu, la Westminster Abbey.
Este cel mai longeviv monarh care a condus Marea Britanie, acum câteva luni fiind sărbătorit Jubileul de Platină al domniei sale.
Fluxul de știri
0