Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un mare artist britanic îi răspunde primei doamne a Ucrainei

© AP Photo / Vadim GhirdaCuplul Zelenski
Cuplul Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Abonare
Provocat de declarațiile primei doamne a Ucrainei, Olena Zelenska, care a certat cetățenii britanici că nu se sacrifică mai mult pentru cauza ucraineană, artistul și militantul civic Roger Waters a trimis o scrisoare soției liderului de la Kiev.
BUCUREȘTI, 6 sep -Sputnik. Într-o scrisoare deschisă adresată Olenei Zelenska, cunoscutul artist Roger Waters atrage atenția asupra faptului că ceea ce soția liderului de la Kiev înțelege prin a fi ”sprijin pentru Ucraina” (adică livrarea de armament, muniție și asmuțirea, în general, a ”câinilor războiului”) nu este altceva decât alimentarea războiului, turnare de ”gaz pe foc”.
Waters atrage atenția că multe forțe occidentale (și a indicat administrația de la Washington) sunt de fapt interesate de continuarea și prelungirea conflictului din Ucraina, nu de încheierea lui.
Soluția, crede Waters, este ca președintele Zelenski să renunțe la tonul războinic, care costă atâtea vieți ucrainene și să facă ceea ce a promis din campania electorală că va face, dar ajuns președinte, a refuzat, acutizând criza până la conflictul în forma sa actuală.
Waters atrage atenția că Zelenski a promis, fiind candidat, că va pune capăt războiului din Est și va acorda o autonomie lărgită în Donețk și Lugansk. De asemenea, atrage atenția artistul și activistul civic britanic, Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale promițând că va implementa acordul Minsk 2.
Ajuns președinte, Zelenski a făcut exact opusul, încălcându-și promisiunile și ducând națiunea ucraineană pe drumul războiului, mai spune Waters.
”Se poate doar presupune că politicile electorale ale soțului tău nu s-au potrivit cu anumite facțiuni politice din Kiev și că acele facțiuni l-au convins pe soțul tău să-și schimbe diametral cursul ignorând mandatul popoarelor. Din păcate, bărbatul tău a fost de acord cu acele demiteri totalitare, antidemocratice ale voinței poporului ucrainean, iar forțele naționalismului extrem care pândiseră, răuvoitoare, în umbră, au condus, de atunci, Ucraina. Tot de atunci, ei au depășit orice număr de linii roșii care au fost stabilite destul de clar de-a lungul unui număr de ani de vecinii tăi Federația Rusă și, în consecință, ei, naționaliștii extremi, au pus țara ta pe calea acestui dezastruos război”, mai scrie Olenei Zelenska cunoscutul artist.
”Nu ar fi mai bine să ceri punerea în aplicare a promisiunilor electorale ale soțului tău și să pui capăt acestui război mortal?”, îi mai scrie în concluzie Roger Waters.
Заместитель министра иностранных дел Российской Федерации Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Rusia
Rusia, avertisment grav pentru Washington: să nu mai livreze arme pentru Ucraina
Fluxul de știri
0