Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia, avertisment grav pentru Washington: să nu mai livreze arme pentru Ucraina

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaЗаместитель министра иностранных дел Российской Федерации Сергей Рябков
Заместитель министра иностранных дел Российской Федерации Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Abonare
Vineri, 2 septembrie 2022, administrația de la Moscova a avertizat Washingtonul să nu mai livreze Ucrainei sisteme de armament cu rază lungă de acțiune. Declarația ministrului adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov.
BUCUREȘTI, 3 sept – Sputnik. Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a cerut Washingtonului să nu livreze Ucrainei sisteme de armament cu raze lungi de acțiune, notând că SUA se află într-o poziție fragilă care duce spre implicarea directă în conflict.
Riabkov spune că Rusia a avertizat în mod repetat SUA asupra consecințelor care ar urma dacă SUA vor continua să alimenteze Ucraina cu armament.
”Efectiv, se plasează aproape de o situație care ar putea fi descrisă ca fiind parte în conflict”, a declarat Riabkov, potrivit zf.ro.
Potrivit acestuia, SUA sunt separate de a deveni parte din conflict de o marjă foarte îngustă, ”iar acest lucru nu trebuie să creeze iluzia pentru forțele antiruse turbate că totul va rămâne cum este acum dacă este trecută această linie”.
Mai mult decât atât, Riabkov a precizat că ofensiva din Ucraina va continua până la atingerea obiectivelor, subliniind că Rusia este capabilă să își apere total interesele, iar obiectivele operațiunii militare speciale vor fi atinse în totalitate.
Oficialul rus a explicat că doctrina militară rusă prevede posibilitatea utilizării armelor nucleare în cazul unei agresiuni contra Rusiei și a aliaților implicând arme de distrugere în masă ori în cazul unei agresiuni cu arme convenționale care amenință existența statului rus.
Reamintim că SUA au furnizat Ucrainei sisteme mobile de artilerie – HIMARS.
Reprezentanții misiunii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, la Centrala Atomoelectrică Zaporojie  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Misiunea AIEA va sta la centrala nucleară Zaporojie până pe 5 septembrie
Fluxul de știri
0