Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Moscova speră ca Chișinăul ca respecta întocmai contractul de livrare a gazelor rusești

© Sputnik / Anton DenisovMinisterul de Externe de la Moscova
Ministerul de Externe de la Moscova  - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Abonare
Moscova speră ca Chișinăul își va îndeplini pe deplin obligațiunile asumate în contractul de livrare a gazelor rusești.
CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Viceministrul rus de Externe Andrei Rudenko speră că Moldova va respecta pe deplin termenii contractului de gaze.
Moscova speră că Moldova își va îndeplini în totalitate și la timp obligațiile asumate prin contractul de gaze, a declarat Andrei Rudenko, adjunctul ministerului de Externe al Rusiei, într-un interviu acordat RIA Novosti.
El a amintit că SA „Moldovagaz” a primit o amânare pentru plata avansului pentru livrările de gaze din luna august.
„Pornim de la faptul că partea moldovenească va continua să-și îndeplinească obligațiile contractuale în totalitate și la timp”, a spus Rudenko.
Viceministrul Rudenko a subliniat că partea rusă își îndeplinește integral obligațiile asumate prin contractul cu Chișinăul, iar, în general, problemele aprovizionării cu gaze către Moldova „se află într-un cadru pur comercial”.
În octombrie anul trecut, când Chișinăul a semnat un nou acord cu Gazprom, o condiție obligatorie a fost auditarea întreprinderii Moldovagaz.
Abia în august, guvernul Republicii Moldova a încheiat un acord de audit cu compania norvegiană Wikborg Rein Advokatfirma și cu British Forensic Risk Alliance & Co.
Săptămâna trecută, viceprim-ministrul Republicii Moldova Andrei Spinu a declarat că guvernul nu va avea timp să finalizeze până la 1 octombrie auditul datoriei companiei de distribuție a gazelor Moldovagaz față de Gazprom, el a cerut părții ruse o amânare până la sfârșitul lunii martie a anului viitor.
Sediul Central al Ministerului de Externe al Federației Ruse  - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Moldova și Rusia
Moscova a comentat planurile UE de a furniza drone Moldovei
Fluxul de știri
0