Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Moscova a comentat planurile UE de a furniza drone Moldovei

© Sputnik / Alexey KudenkoSediul Central al Ministerului de Externe al Federației Ruse
Sediul Central al Ministerului de Externe al Federației Ruse  - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Abonare
Ministerul de Externe al Federației Ruse a comentat planurile UE de a furniza drone Republicii Moldova
CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Viceministrul de Externe al Federației ruse, Andrei Rudenko a afirmat cp planurile UE de a furniza drone Republicii Moldova ridică un șir de întrebări.
Planurile Uniunii Europene de a furniza drone Republicii Moldova ridică întrebări în Rusia cu privire la adevăratele scopuri ale unei astfel de politici, mai ales pe fundalul liniei deschis ostile a Bruxelles-ului față de Moscova, a declarat viceministrul rus de Externe Andrei Rudenko, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.
El a amintit că partea rusă și-a „exprimat, în mod repetat, îngrijorarea cu privire la implicarea activă a Moldovei într-o cooperare strânsă cu structurile euro-atlantice în sfera militară și militaro-tehnică”.
„Alocarea de către UE a unei asistențe aproape egală cu bugetul militar anual al țării (Republicii Moldova – n.n.) pentru a acoperi costurile asociate cu furnizarea de echipamente militare neletale, inclusiv platforme mobile și drone, ridică semne serioase cu privire la adevăratele obiective ale unei astfel de politici, în special împotriva fundalul liniei deschis ostile a Bruxelles-ului față de Rusia”, a spus Rudenko.
El a subliniat că „desigur, asigurarea propriei securități este o treabă internă a fiecărui stat”.
„Doar că pare îndoielnic că o creștere bruscă a potențialului militar al țării, care își declară oficial statutul neutru, va contribui la întărirea acesteia”, a spus ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse.
Fluxul de știri
0