Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Belgrad, orașul unde Putin este iubit

© Sputnik / Georgiana ArseneAbțibild-uri cu imaginea liderului rus, Vladimir Putin, publicate în Serbia
Abțibild-uri cu imaginea liderului rus, Vladimir Putin, publicate în Serbia - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Abonare
Câteva zile petrecute în capitala Serbiei mi-au dat prilejul să mă bucur de firesc și normal, dar și să întâlnesc oameni care, asemeni mie, îl iubesc pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.
BUCUREȘTI, 3 sept – Sputnik, Georgiana Arseni. Belgradul nu este doar un oraș turistic, ci și unul în care am simțit că sunt departe de mizeria din București, în care rusofobia, combinată cu răutate, prostie și oportunism, dar și cu un cinism dus la extrem au creat o atmosferă aproape irespirabilă.
Am privit cu uimire litera Z desenată pe străzile sau pe clădirile din Belgrad.
Am fotografiat Z-ul. L-am măsurat îndelung, de parcă atunci descoperisem această literă a alfabetului, am urmărit oamenii care mergeau în pas egal, fără să se grăbească, liniștiți și împăcați cu ei.
© Sputnik / Georgiana ArseneSimbolică anti NATO, Serbia
Simbolică anti NATO, Serbia - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Simbolică anti NATO, Serbia
Tarabele cu suveniruri ofereau, printre magneți de toate formele cu imagini din Belgrad, și unele cu Vladimir Putin sau cu mesajul ”Kosovo e Serbia”. Doritorii puteau achiziționa tricouri imprimate cu chipul președintelui rus sau cu litera Z. Am ales un tricou cu chipul lui Vladimir Putin.
I-am spus vânzătorului că sunt fan Putin. Mi-a zâmbit și mi-a transmis că nu sunt singura, că și el îl admiră pe liderul de la Kremlin. Și nu este singurul.
În zilele petrecute la Belgrad am putut să-mi dau seama că Vladimir Putin are mulți fani printre sârbi.
L-am rugat pe vânzător să facem o fotografie împreună – doi simpatizanți ai lui Vladimir Putin. A acceptat pe de o parte bucuros, pe de alta, ușor amuzat de situație.
© Sputnik / Georgiana ArseneGeorgiana Arsene, orașul Belgrad
Georgiana Arsene, orașul Belgrad - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Georgiana Arsene, orașul Belgrad
În parcul Kalemegdan am putut admira și o expoziție a Societății de Geografie din Rusia, care mi-a amintit de frumoasele evenimente similare organizate de Casa Rusă de la București la Muzeul Antipa.
Evident, Belgradul seduce și prin obiectivele sale turistice, prin mâncarea delicioasă, prin serviciile de calitate și prin oamenii săi frumoși. Dar asta e o altă poveste…
Aleksandar Vučić - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Internațional
Serbia nu se gândește să-și schimbe politica față de Rusia, a spus Vučić
Fluxul de știri
0