Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serbia nu se gândește să-și schimbe politica față de Rusia, a spus Vučić

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Abonare
Președintele sârb Vučić a dat asigurări că nu intenționează să impună sancțiuni împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Serbia nu a impus sancțiuni împotriva Rusiei de mai bine de șase luni și nu se gândește să-și schimbe politica care s-a dovedit a fi rezonabilă, a declarat președintele sârb Aleksandar Vučić.
„În ceea ce privește sancțiunile, am vorbit acum 190 de zile - prin deciziile Consiliului Național de Securitate. Unii au spus: vor dura o zi și jumătate, a spus cineva - trei zile, o lună, trei luni. Și ele (hotărâri. - Aprox. ed.) țin de șase luni. Astfel, statul Serbia își arată seriozitatea”, a spus liderul sârb într-o adresă adresată cetățenilor.
El a adăugat că evenimentele ulterioare au confirmat corectitudinea deciziei luate, în ciuda presiunii cu care s-a confruntat Belgradul.
Vučić a adăugat ironic că, dacă ar fi să colectăm toate exemplele de presiune externă la care Belgradul a rezistat în aceste șase luni, „ar exista o carte de mărimea Capitalei lui Karl Marx”.
După începerea operațiunii speciale din Ucraina, Occidentul a intensificat presiunea de sancțiuni asupra Moscovei. Vladimir Putin a declarat anterior că politica de limitare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar măsurile restrictive au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni. În plus, Moscova a declarat în repetate rânduri că Rusia va face față presiunii sancțiunilor.
Fluxul de știri
0