Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Independenței: Agenda evenimentelor dedicate sărbătorii naționale

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Independenței
Ziua Independenței - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Abonare
Direcția comunicare și protocol a Guvernului anunță programul manifestărilor dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Programul manifestărilor dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova a fost publicat.
Astfel, pe 27 august, când se împlinesc 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, în capitală vor fi organizate mai multe evenimente culturale, iar programul va începe la ora 08:30 cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care conducerea țării va participa la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”.
Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidențială, orchestra Ministerului Afacerilor Interne, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț.
Pe lângă spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!”, manifestarea va cuprinde și uvertura „Gânduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”.
Programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare în Piața Marii Adunări Naționale. Iar seara, cu începere la ora 19.00, pe scena din centrul Capitalei vor cânta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.
Memorialul Șerpeni - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
În ziua eliberării Moldovei de fascism, la Șerpeni nu a fost aprinsă Flacăra Eternă
Fluxul de știri
0