În ziua eliberării Moldovei de fascism, la Șerpeni nu a fost aprinsă Flacăra Eternă

© Sputnik / Мирослав РотарьMemorialul Șerpeni
Memorialul Șerpeni - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
Abonare
Autoritățile moldovene nu au considerat necesar să fie aprinsă pe 24 august Flacăra Eternă de la memorial unde au avut loc luptele pentru eliberarea Chișinăului.
CHIȘINAU, 24 august - Sputnik. De ziua eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, Flacăra Eternă nu a fost aprinsă la complexul memorial ”Capul de pod Șerpeni”, despre aceasta a scris pe Telegram președintele Comitetului Coordonator ”Pobeda”, Alexei Petrovici.
El a precizat că pe tot parcursul zilei de 24 august, când în Moldova a fost sărbătorită împlinirea a 78 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău, a primit apeluri telefonice și mesaje de la acelor locuitori ai țării care au venit la memorialul de la Șerpeni pentru a cinsti memoria apărătorilor țării.
„Flacăra Eternă nu a fost aprinsă astăzi la memorial care înveșnicește memoria a peste 13 mii de soldați și ofițeri ai Armatei Roșii. Explic: furnizarea gazului la Flacăra Eternă se realizează la solicitarea Ministerului Apărării al Moldovei către filiala teritorială a întreprinderii ”Moldova-Gaz”, a menționat Alexei Petrovici.
El a explicat de asemenea că ”inițial flacăra ardea în regim permanent, iar apoi a început să fie aprinsă doar de sărbători”.
Situația a fost comentată și de senatorul rus Alexei Pușkov.
„Iată astfel de pașii îi reușesc cel mai bine președintelui Moldovei: să stingă, să interzică, să anuleze... Restul îi reușește extrem de prost”, a menționat el în Telegram.
Și ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a exprimat indignarea într-o postare pe rețelele de socializare. El a calificat cele întâmplate drept „apogeu al cinismului” și a precizat că așa ceva se întâmplă pentru prima dată în toți anii de aniversare a operațiunii Iași-Chișinău.
Fluxul de știri
0