În ziua eliberării Moldovei de fascism, la Șerpeni nu a fost aprinsă Flacăra Eternă

© Sputnik / Мирослав РотарьMemorialul Șerpeni
Memorialul Șerpeni - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile moldovene nu au considerat necesar să fie aprinsă pe 24 august Flacăra Eternă de la memorial unde au avut loc luptele pentru eliberarea Chișinăului.
CHIȘINAU, 24 august - Sputnik. De ziua eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, Flacăra Eternă nu a fost aprinsă la complexul memorial ”Capul de pod Șerpeni”, despre aceasta a scris pe Telegram președintele Comitetului Coordonator ”Pobeda”, Alexei Petrovici.
El a precizat că pe tot parcursul zilei de 24 august, când în Moldova a fost sărbătorită împlinirea a 78 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău, a primit apeluri telefonice și mesaje de la acelor locuitori ai țării care au venit la memorialul de la Șerpeni pentru a cinsti memoria apărătorilor țării.
„Flacăra Eternă nu a fost aprinsă astăzi la memorial care înveșnicește memoria a peste 13 mii de soldați și ofițeri ai Armatei Roșii. Explic: furnizarea gazului la Flacăra Eternă se realizează la solicitarea Ministerului Apărării al Moldovei către filiala teritorială a întreprinderii ”Moldova-Gaz”, a menționat Alexei Petrovici.
El a explicat de asemenea că ”inițial flacăra ardea în regim permanent, iar apoi a început să fie aprinsă doar de sărbători”.
Situația a fost comentată și de senatorul rus Alexei Pușkov.
„Iată astfel de pașii îi reușesc cel mai bine președintelui Moldovei: să stingă, să interzică, să anuleze... Restul îi reușește extrem de prost”, a menționat el în Telegram.
Și ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a exprimat indignarea într-o postare pe rețelele de socializare. El a calificat cele întâmplate drept „apogeu al cinismului” și a precizat că așa ceva se întâmplă pentru prima dată în toți anii de aniversare a operațiunii Iași-Chișinău.
Fluxul de știri
0