Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consecințe ale intemperiei din 9 august: Peste trei mii de copaci evacuați

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaConsecințele vântului puternic. Copac doborât
Consecințele vântului puternic. Copac doborât - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Abonare
Primăria Chișinău continuă să lichideze consecințele în urma furtunii și ploii din seara zilei de 9 august.
CHIȘINĂU, 15 aug - Sputnik. Peste 3 000 de arbori din Capitală au fost evacuați în urma intemperiei de la începutul săptămânii trecute. Despre aceasta a anunțat șefa Întreprinderii Municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", Victoria Covali, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.
Potrivit Victoriei Covali, în urma lucrărilor de tăiere și evacuare, au fost colectate peste 370 de metri cubi de masă lemnoasă. FUncționarul a mai anunțat că în prezent continuă lucrările de curățare a curților blocurilor din sectoarele afectate de intemperie.
„În prezent, muncitorii desfășoară lucrări de curățare în curțile blocurilor. Specialiștii au stabilit că în urma ploii și vântului puternic starea arborilor este foarte precară. În cazul în care vor exista noi cataclisme, urmările pot fi grave. De aceea, în scurt timp vom efectua noi lucrări de curățare și defrișare”, a spus Victoria Covali.
Primarul Ion Ceban a anunțat că prejudiciile sunt foarte mari. Au fost afectate mai multe instituții educaționale, blocuri de locuit, iar mai multe ogrăzi și drumuri au fost spălate de ploaia torențială. Au fost doborâți copaci, stâlpi și cabluri.
Totodată, primarul a anunțat că astăzi a fost semnată dispoziția pentru ca joi să se întrunească în ședință Consiliul municipal pentru a solicita suplinirea fondului de rezervă cu 20 de milioane de lei pentru a interveni urgent, în caz contrar, oamenii vor rămâne fără acoperiș desupra capului în prag de toamnă când încep ploile.
Amintim, a fost transmisă solicitare către Guvern pentru a fi compensate cel puțin sursele evaluate pentru instituțiile educaționale, unde prejudiciul s-a estimat la 12,5 milioane de lei.
Consecințele ploii din 29 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Societate
Chișinău: Mai multe persoane au rămas fără loc de trai în urma ploilor din 9 august
Fluxul de știri
0