Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinău: Mai multe persoane au rămas fără loc de trai în urma ploilor din 9 august

© Sputnik / Victor CiobanuConsecințele ploii din 29 iulie 2021
Consecințele ploii din 29 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Abonare
Mai multe persoane dintr-un bloc de locuit din Capitală au rămas fără un loc de trai. Unde vor sta.
CHIȘINĂU, 15 aug - Sputnik. tarii din strada Braniștei din Capitală, locuințele cărora au fost grav avariate de ploile din 9 august, vor fi cazate temporar la Centrul municipal pentru refugiați din sectorul Rîșcani.
O decizia în acest sens a fost luată după întrevederea primarului Capitalei, Ion Ceban, la cu locatarii blocului din strada Braniștei 5/6, sectorul Rîșcani, ai căror apartamente, care se află în subsolul clădirii, au fost grav avariate în urma intemperiilor de săptămâna trecută.
Este vorba de 15 locuințe și un centru dedicat copiilor cu probleme de sănătate. Ion Ceban a anunțat că locuințele care au fost grav afectate, în care apa a ajuns la un nivel de doi metri vor fi reperate la varianta albă.
„Repet, nu putem ignora aceste familii care într-adevăr au nevoie de ajutor, mai ales că este vorba de mulți copii”, a declarat Ceban.
Amintim, în seara zilei de 9 august furtuna și ploaia torențială a avariat acoperișuri, copaci, fire electrice din Capitală. Cea mai gravă situație a fost în sectoarele Ciocana și Rîșcani. Pentru lichidarea tuturor consecințelor, Primăria Chișinău va investi 20 de milioane de lei.
Lucrări de reparație pe strada Ion Creangă - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Societate
Trafic suspendat pe două străzi din Capitală: Cum circulă transportul public
Fluxul de știri
0