Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Chinezii îi sancționează pe americani

© Sputnik / Alexander Yuriew / Accesați arhiva multimediaDolari și yoani
Dolari și yoani  - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Abonare
Susținerea pentru independența Taiwanului costă tot mai mult pe americani. Cinci mari companii de stat din China se retrag de pe bursa americană și își lichidează acțiunile depozitate pe teritoriul SUA.
BUCUREȘTI, 15 aug - Sputnik. Companiile PetroChina, China Petroleum & Chemical (Sinopec), China Life Insurance, Aluminium Corporation of China și Sinopec Shanghai Petrochemical au anunțat că vor solicita radierea voluntară de la Bursa de Valori din New York (NYSE).
Plan de eliminare nu va afecta utilizarea de către companii a piețelor de capital interne și străine pentru finanțare, a declarat un oficial al Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China (CSRC) într-o declarație preluată de jurnalistul român Dan Tomozei.
Oficialul CSRC a arătat că se va menține un contact strâns cu organismele de reglementare bursieră din afara Chinei, pentru protejarea drepturilor și intereselor legitime ale întreprinderilor și investitorilor.
Decizia de retragerea pe pe NYSE survine după ce, în urmă cu o săptămână, autoritățile chineze au adoptat opt contra-măsuri politice după vizita lui Pelosi la Taipei.
Măsurile vizează: anularea Dialogului comandanților militari China-SUA, anularea Convorbirilor de coordonare a politicilor de apărare (DPCT) China-SUA, anularea Reuniunilor în cadrul Acordului consultativ maritim militar (MMCA) China-SUA, suspendarea cooperării privind repatrierea imigranților ilegali China-SUA, suspendarea cooperării în materie de asistență juridică în materie penală China-SUA, suspendarea cooperărilor împotriva infracțiunilor transnaționale China-SUA, suspendarea cooperărilor contra-narcoticelor China-SUA, suspendarea discuții privind schimbările climatice China-SUA.
Henry Kissinger - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2022
Internațional
Kissinger: SUA sunt în pragul unui război cu Rusia și China
Fluxul de știri
0