Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Washingtonul destabilizează lumea prin posibila călătorie a lui Pelosi în Taiwan

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2022
Abonare
Washingtonul destabilizează lumea prin posibila vizită în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a declarat purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Washingtonul creează destabilizare în lume. Nici un singur conflict nu a fost rezolvat în decenii, ci multe au fost provocate”, a scris Maria Zaharova pe canalul său de Telegram.
Anterior, Administrația generală a punctelor vamale din China a suspendat importurile în China continentală a peste 3.000 de produse de la peste 100 de companii alimentare din Taiwan, în contextul unei posibile vizite la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA.
Programul oficial al turneului asiatic al lui Nancy Pelosi cuprinde Singapore, Malasia, Coreea de Sud și Japonia, deși unele canale de presă nu exclud că facă o scurtă vizită şi în Taiwan.
Ziarul taiwanez China Times a avansat ideea că Pelosi, însoțită de cinci congresmeni democrați, va ajunge în această seară din Malaezia în Taiwan, pentru a se întâlni, pe 3 august dimineața, cu înalţi oficiali locali înainte de a-şi continua călătoria.
Beijingul a cerut ca Washingtonul să anuleze vizita lui Pelosi în Taiwan și să înceteze contactele oficiale cu insula.
Pe 26 iulie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Tan Kefei, a promis că Armata pentru Eliberarea Poporului nu va rămâne pasivă dacă Pelosi va vizita insula.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2022
Rusia
GUR al Ucrainei a declarat că se consultă cu SUA înainte de atacurile cu HIMARS
Fluxul de știri
0