Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

GUR al Ucrainei a declarat că se consultă cu SUA înainte de atacurile cu HIMARS

© Sputnik / Sergey Stepanov / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2022
Abonare
Reprezentantul spionajului militar ucrainean au declarat că se consultă cu SUA înainte de a întreprinde atacurile cu HIMARS.
CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Înainte de lansarea atacurilor cu utilizarea MLRS HIMARS americane, Kievul coordonează posibile ținte cu Washingtonul, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Vadim Skibițki, într-un interviu pentru Telegraph.
„El (Skibițki. – n. red.) a indicat asupra faptului că există un nivel de consultări între angajații serviciilor secrete ale ambelor țări în perioada premergătoare lansării rachetelor, care ar permite Washingtonului să oprească orice potențiale atacuri dacă aceștia (americanii. – m. red.) sunt nemulțumiți de ținta aleasă”, scrie ziarul, citându-l pe ofițerul de spionaj.
Skibițki nu a putut să spună dacă Forțele Armate Ucrainene utilizează în timpul bombardamentelor sateliții britanici și americani, dar a exprimat opinia că ei au „imagini foarte bune”.
"Noi avem o colaborare bună în acest domeniu cu partenerii noștri din Regatul Unit. Avem legături foarte bune cu toate instituțiile de informații conexe", a conchis reprezentantul spionajului ucrainean.
După începerea operațiunii militare speciale ruse de apărare a Donbasului, pe 24 februarie, SUA și aliații lor din NATO au sporit livrările de tehnică militară către Ucraina. Președintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege cu privire la acordarea asistenței militare, economice și umanitare pentru regimul de la Kiev a în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari.
Săptămâna trecută, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a declarat în cadrul unei convorbiri telefonice cu secretarul de stat american, Anthony Blinken, că livrările de armament și tehnică militară nu fac decât să tergiverseze conflictul, prelungesc agonia regimului de la Kiev și sporesc numărul victimelor.
Blinken - Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Rusia
Șeful diplomației americane vrea să discute cu Serghei Lavrov
Fluxul de știri
0