Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful diplomației americane vrea să discute cu Serghei Lavrov

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaBlinken - Lavrov
Blinken - Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Abonare
Antony Blinken a anunțat că intenționează să discute cu șeful diplomației ruse. Aceasta ar urma să fie prima discuție oficială între Rusia și SUA de la debutul conflictului din Ucraina, la finalul lunii februarie 2022.
CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Blinken spune că această discuție, prevăzută în următoarele zile, nu va fi o negociere pe tema Ucrainei, ci ar trebui să se focuseze asupra americanilor închiși în Rusia și reluării exporturilor ucrainene de cereale.
”Plănuiesc să evoc un subiect care este o prioritate pentru noi: eliberarea lui Paul Whelan şi a lui Brittney Griner care au fost arestaţi pe nedrept şi cărora ar trebui să li se permită să se întoarcă acasă”, a declarat el, potrivit digi24.ro.
Blinken a declarat că a pus o ofertă rezonabilă pe masa negocierilor în urmă cu câteva săptămâni pentru a facilita aceste eliberări.
De asemenea, Antony Blinken a adăugat că intenţionează să discute cu ministrul rus de externe acordul dintre Kiev şi Moscova încheiat săptămâna trecută la Istanbul, prin medierea Turciei şi sub egida ONU, pentru a permite livrarea în străinătate a aproximativ 25 de milioane de tone de cereale blocate în porturile ucrainene.
„Sperăm că acest acord va permite rapid să se expedieze din nou cerealele ucrainene prin Marea Neagră şi că Rusia îşi va onora promisiunea de a permite trecerea acestor nave”, a spus el.
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2022
Internațional
Borrell s-a plâns că este mai puțin popular în presa occidentală decât Lavrov
Fluxul de știri
0