Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM susține că autoritățile ar urma să lanseze o amplă „vânătoare de vrăjitoare”

© Sputnik / Rodion ProcaSimbolica Partidului Socialiștilor din Republica Moldova
Simbolica Partidului Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2022
Abonare
Republica Moldova trece prin cele mai mari crize social-economice din ultimii peste 20 de ani, susține PSRM.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a emis o declarație în care susține că „regimul de la Chișinău„ ar urma să lanseze o „vânătoare de vrăjitoare”, făcând referire la recentul val de percheziții desfășurat în cadrul mai multor sedii ale Partidului „ȘOR”.
"Aflat în disperare din cauza problemelor social-economice din țară și a scăderii dramatice a susținerii din partea cetățenilor, regimul de la guvernare recurge la utilizarea represivă a instituțiilor de forță și a justiției împotriva opoziției politice. Scumpirile enorme la toate produsele sărăcesc rapid cetățenii. În acest an înregistrăm cea mai mare inflație din 1999. Toate prognozele sunt pesimiste și indică asupra faptului că prețurile vor continua să crească, inclusiv la resursele energetice, iar iarna viitoare va fi una extrem de grea pentru țara noastră", scrie PSRM.
Reprezentanții formațiunii afirmă că situația din țară este una gravă, menționând că agricultorii trăiesc „vremuri complicate”, iar tot mai mulți cetățeni „au rămas fără loc de lucru și sunt nevoiți să plece peste hotare”. Aceștia mai adaugă și faptul că moldovenii din diasporă trebuie să trimită acasă cu 50% mai mulți bani pentru aceleași bunuri și servicii, comparativ cu acum un an și faptul că în medicină sunt create tot mai multe „piedici birocratice pentru pacienți”.
„În condițiile în care toți parametrii sociali și economici se înrăutățesc, încrederea și susținerea cetățenilor față de Maia Sandu și PAS scad foarte rapid. Constatăm faptul că guvernarea, în loc să depună eforturi pentru a îmbunătăți viața cetățenilor și să soluționeze problemele țării, a asmuțit toate organele represive împotriva opoziției parlamentare”, transmit reprezentanții formațiunii.
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Politică
Maia Sandu a primit scrisorile de acreditare ale noului Ambasador al României în Moldova
Aceștia susțin, făcând referire la informațiile din „spațiul public” că „regimul de la Chișinău” ar intenționa să lanseze o amplă „vânătoare de vrăjitoare”, care ar însemna percheziții masive în raport cu membrii și activiștii PSRM, la fel cum procedează acum în raport cu alt partid de opoziție, pe care instituțiile statului au anunțat deja că vor să-l scoată în afara legii.
„Este condamnabil modul în care liderii PAS vorbesc în mod deschis despre ce și cum trebuie să facă procurorii și ofițerii SIS ori CNA. Este o capturare pe față a statului și subordonare directă a justiției. Iar justiția televizată cu utilizarea unui număr imens de mass media pro-guvernamentale amintește de regimul oligarhic al lui Plahotniuc, preluat de către actuala guvernare PAS”, afirmă reprezentanții opoziției.
PSRM condamnă cu fermitate acțiunile abuzive și ilegale ale regimului, care transformă Republica Moldova într-un stat dictatorial, subordonat unui singur partid. Socialiștii au pledat și pledează pentru justiție liberă, pentru gestionarea corectă și strictă a dosarelor de rezonanță.
armata - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2022
Politică
Rezerviștii forțelor armate chemați la antrenamente: Iată motivul
Fluxul de știri
0