Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezerviștii forțelor armate chemați la antrenamente: Iată motivul

© Sputnik / Мирослав Ротарьarmata
armata - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2022
Abonare
Armata Națională a Republicii Moldova anunță că va desfășura antrenamente pentru rezerviștii Forțelor Armate.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Rezerviștii Forțelor Armate sunt chemați la antrenamente. Astfel, Armata Națională anunță că va desfășura antrenamentele în perioada 25 - 29 iulie.
Ministerul Apărării anunță că scopul exercițiului este verificarea cunoștințelor și deprinderilor rezerviștilor, inclusiv prin antrenarea în acțiuni practice de mânuire a armamentului și tehnicii din dotarea Armatei Naționale.
Totodată, participanții la exercițiu vor studia regulamentele militare, se vor familiariza cu baza materială de instrucție, tehnica militară și armamentul de infanterie.
„Despre desfășurarea antrenamentelor respective, cetățenii au fost informați în prealabil, prin intermediul ordinelor de chemare expediate de Centrele Militar Teritoriale sau Secțiile Administrativ-Militare, la locul unde aceștia au viza de reședință”, este precizat în comunicatul de presă al Ministerului Apărării.
De notat că exercițiile cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate sunt organizate anual prin Hotărâre de Guvern și în conformitate cu Legea cu privire la rezerva Forțelor Armate și fac parte din programul de pregătire a rezervei de cadre.
Militar ucrainean pe poligonul din Kiev, Ucraina  - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Internațional
Foreing Affairs: situația din Ucraina ar putea scăpa de sub control
Fluxul de știri
0