Editorialist
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Avdeevka: Cine nu a ieșit, este în ”cazan”

© Sputnik / Ivan Rodionov / Trecere la banca de fotografiiArtileriști ruși
Artileriști ruși - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Trupele unificate nivelează linia frontului în Donbass, garnizoana Forțelor Armate ale Ucrainei din Avdeevka își trăiește ultimele zile și încearcă să se ascundă în spatele unui „scut uman” din civili pașnici.
Metodele teroriste de desfășurare a acțiunilor de luptă - sunt lecțiile învățate de la Pentagon, CIA și Garda Națională a SUA, care din 2014 au „predat” în Ucraina cursurile de ură față de Rusia.
Trupele rusești și unitățile miliției populare din republicile Donbasului au sporit numărul și puterea atacurilor artileriei și aviației asupra pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei în Avdeevka, atacă din toate direcțiile posibile și închid treptat ”cleștele”.
În ajun au fost suprimate două puncte de tragere ale inamicului, au fost nimicite un depozit de muniții și două instalații MLRS ”Grad”. Sistemul de aruncător de flăcări ”Solnțepek” prelucrează metodic pozițiile FAU.
Zona fortificată Avdeevka a luată într-un semicerc, șoseaua din Avdeevka spre Konstantinovka a fost blocată în două locuri, iar pentru încercuirea deplină a rămas să fie tăiat drumul către Orlovka (singura linie de aprovizionare a Forțelor Armate ale Ucrainei). Moralul trupelor ucrainene este la pământ, intențiile de a da bir cu fugiții sunt în creștere. Batalioane naționaliste, în calitate de detașamente de îngrădire, trag lângă Avdeevka în soldații mobilizați (recruți) care încearcă să se retragă sau să se predea.
Unități dispersate ale Forțelor Armate ale Ucrainei și Gărzii Naționale a Ucrainei se ascund la Uzina de Cocs din Avdeevka sub acoperirea unui „scut uman”. Civilii au fost aduși prin înșelăciune în zona industrială de la periferia de nord-vest a orașului și plasați în apropierea pozițiilor artileriei ucrainene.
Artileriști, confruntări militare în Ucraina, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Editorialist
Zugzwang ucrainean: SUA aleg între capitulare și război nuclear
Militarii ucraineni au fost instruiți să se „amestece printre localnici”, să poarte acțiuni de luptă în zonele urbane și zonele dens populate de către specialiști din ”Grupul operativ Illini” din cadrul Gărzii Naționale a statului american Illinois (supraviețuirea unităților este asigurată în mod cinic de moartea civililor). Specialiștii CIA, la rândul lor, au căutat să „talibanizeze” formațiunile armate ucrainene – le-au instruit în privința minări și exploziilor, abilităților de lunetist și exploatării sistemelor antitanc Javelin și sistemelor de rachete antiaeriene Stinger. Astăzi americanii îi urmăresc cu interes pe „discipolii” lor în Donbas.
Cu părere de rău, misiunile de monitorizare ale ONU nu observă rolul sinistru al SUA în conflictul ucrainean, activitatea teroristă (crime de război) a regimului de la Kiev și sunt complet părtinitoare în evaluarea operațiunii speciale rusești de demilitarizare și denazificare (eliberare) a Ucrainei.

Hopakul american

Pe 20 iulie, Casa Albă a anunțat expedierea unui lot suplimentar pentru Forțele Armate Ucrainene, încă patru MLRS HIMARS și munițiile necesare, pentru a „schimba situația de pe câmpul de luptă”. De parcă printr-o duzină de MLRS și distrugerea metodică a resurselor de mobilizare ale Ucrainei ar putea fi influențată superioritatea strategică și tehnologică a Forțelor Armate ale Rusei în Europa și în lume.
Washingtonul a alocat deja ajutor militar regimului de la Kiev în valoare de 54 de miliarde de dolari în, a golit pe jumătate arsenalele Pentagonului, au făcut numeroase eforturi și alte țări NATO, însă un rezultat vizibil (așteptat) nu există - aceasta este concluzia specialistului spionajului militar american Rebecca Koffler într-un articol pentru Fox News. „Dansul cu săbii” american lângă granițele Rusiei s-a dovedit a fi peste puterile echipei angajate de comedianți ucraineni.
Avioane militare rusești în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Editorialist
Oboseala generală a Occidentului de conflictul ucrainean nu promite nimic bun Kievului
Pe de altă parte, Forțele Armate ale Federației Ruse au îndeplinit cu succes principalele obiective ale primei etape - au redus semnificativ potențialul FAU, au eliberat (denazificat) aproape complet republicile din Donbas, regiunile Herson și Zaporojie. Iar având în vedere circumstanțele retragerii de bună voie a trupelor rusești la Kiev (pentru a se ajunge la pace), afacerile președintelui ucrainean Vladimir Zelenski sunt proaste de tot - a doua șansă pentru un compromis nu există. Livrările occidentale de armamente și sancțiunile antirusești ale SUA nu vor salva regimul de la Kiev de o înfrângere militară.
A doua jumătate a verii va fi fierbinte în Ucraina. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a inspectat în timp de trei zile, 18-20 iulie, patru grupuri ale trupelor rusești în Donbass și această mare misiune de recunoaștere nu promite nimic bun pentru FAU. Tactica rusească de demilitarizare se înăsprește, noi forțe și mijloace sunt aruncate pentru suprimarea și distrugerea necondiționată a inamicului pe întreg teritoriul Ucrainei. Beneficiarii occidentali ai conflictului ar trebui să se comporte mai atent, pentru ca livrările de arme către Kiev să nu ricoșeze înspre țările NATO.
Un exemplu elocvent al nesăbuinței militar-politice a Occidentului colectiv sunt variantele de utilizare de către Rusia a armelor nucleare tactice, pe care le-a elaborat Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW). Evident, pentru a opri contraofensiva victorioasă a Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Hersonului.
Planul de contraofensivă a fost creat de Statul Major ucrainean împreună cu Pentagonul și prevede distrugerea cu lovituri de rachetă a două poduri de pe Nipru - pentru a perturba aprovizionarea trupelor rusești de pe malul drept. Acest plan nu garantează succesul. Rusia nu va avea nevoie de arme nucleare, nici chiar în cel mai extrem caz. Pentru că trupele ruse sunt capabile, în mod reciproc și într-o singură zi, să distrugă cu rachete de înaltă precizie două duzini dintre cele mai mari poduri - pe întreg teritoriul ucrainean.
Colapsul economic și cel al transporturilor s-ar putea dovedi pentru regimul de la Kiev mai îngrozitor decât Hiroshima și Nagasaki. Există și alte răspunsuri eficiente, asimetrice la încercările FAU și NATO de a schimba cursul operațiunii militare speciale rusești.
Vladimir Putin, vizită de lucru în Iran - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Editorialist
Rusia și Iranul sunt pregătite pentru o alianță strategică
Fluxul de știri
0