Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Oboseala generală a Occidentului de conflictul ucrainean nu promite nimic bun Kievului

© Photo : Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaAvioane militare rusești în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina
Avioane militare rusești în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Abonare
În zona operațiunii militare speciale, ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a inspectat grupările active de trupe și forțe, a evaluat situația operativă și a stabilit prioritățile strategice pentru o perspectivă medie.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a studiat timp de două zile, 17-18 iulie, situaţia operativă la posturile de comandă ale grupărilor militare „Sud”, „Centru”, „Est” din zona operațiunii militare speciale. El și-a concentrat atenția pe sistemul de asigurare a acțiunilor de luptă. Le-a indicat trupelor să intensifice activitatea ofensivă, să excludă posibilitatea ca Forțele Armate ale Ucrainei să lanseze atacuri masive și de artilerie asupra infrastructurii civile a Donbasului și altor regiuni.
Departamentul militar nu a dezvăluit detalii ale marii operațiuni de recunoaștere (studierea teatrului acțiunilor de luptă pe teren), însă ministrul nu vine așa, pur și simplu, în prima linie. Iar succesul oricărei operațiuni militare depinde în proporție de 90 la sută de sistemul de planificare, asigurare și logistică. Deplasarea lui Șoigu prevestește evenimente semnificative. Și este puțin probabil că ar fi doar dezvoltarea ofensivei rusești în Donbass, în scopul încercuirii grupării FAU la Slaviansk și Kramatorsk. Cred că Ministerul rus al Apărării s-a determinat în privința direcția atacului principal în afara regiunilor Donețk și Lugansk.
Concomitent cu recunoașterea din Donbas efectuată de ministrul Apărării, Kremlinul (în persoana consilierului președintelui Rusiei Iuri Ușakov) a avertizat Ucraina despre schimbarea semnificativă a condițiilor unor eventuale negocieri - în conformitate cu noua realitate. Regimul de la Kiev mai încearcă să oprească prin metode teroriste revenirea de bună voie la Rusia a regiunilor eliberate de nazism Zaporojie, Herson și Harkov. Şeful adjunct al Ministerului Apărării al Ucrainei, Viktor Gavrilov, a promis la Londra să nimicească flota Mării Negre a Federaţiei Ruse cu „harpoane” (rachete antinavă Harpoon), să recucerească Crimeea şi să distrugă Rusia. Tabloul clinic al crizei ucrainene confirmă necesitatea și lipsa de alternative a operațiunii militare speciale rusești.

Iluziile Rammstein

Chiar și după cele câteva „cazane” în Donbass, șefii militari ucraineni își pun speranța în livrările occidentale de armamente grele, care vor permite în mod miraculos să fie învinsă Rusia. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Alexei Danilov, are mari speranțe în legătură cu noul lot de muniții cu rază lungă de acțiune (MLRS) HIMARS. Ministrul ucrainean de Externe Dmitri Kuleba contează de asemenea să îmbunătățească pozițiile de negocieri ale Kievului după înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă.
Următoarea întâlnire a miniștrilor Apărării din țările care sponsorizează crimele de război ale regimului de la Kiev va avea loc pe 20 iulie – ”Rammstein-4” va determina prioritățile și volumele noilor livrări de armamente pentru Forțele Armate ale Ucrainei.
Optimismul echipei lui Zelenski este alimentat de unii senatori americani care cer să fie transmise Ucrainei sisteme americane moderne de apărare aeriană, aviație, tehnică blindată grea și noi loturi de MLRS HIMARS. Însă arsenalele țărilor NATO se golesc rapid - nu sunt pregătite pentru un război de amploare.
Șeful corporației Northrop Grumman Corporation, Katie Warden, și alți producători americani de armament îi cer guvernului să precizeze planul livrărilor de arme către Ucraina, adică garanții. Sancțiunile antirusești s-au întors ca un bumerang și europenii nu au suficiente mijloace pentru surse energetice.
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Analize și opinii
Germania poartă discuții secrete cu Rusia în problema Ucrainei, scrie FP
Oboseala generală a Occidentului de conflictul ucrainean nu promite nimic bun Kievului. În Germania, deputații Bundestag-ului au îndemnat la pace cu Rusia și la dizolvarea NATO. Încercările de a prelungi prin lend-lease american (sau Ramstein european) agonia „proiectului ucrainean” sunt în mod evident distructive și periculoase pentru Europa și America de Nord.
Revenirea la realitate este un proces dureros. În cele cinci luni ale operațiunii speciale, trupele ruse au distrus peste 4100 de tancuri și vehicule blindate, 3160 de tunuri de artilerie, 759 de instalații MLRS, 356 de sisteme de rachete antiaeriene, 400 de avioane și elicoptere și 1568 de UAV-uri ale Forțelor Armate ale Ucrainei.
Cifrele sunt pur și simplu ucigătoare pentru SUA și NATO, doar în acest munte de armamente casate sunt și livrările occidentale de miliarde de dolari. Nu întâmplător, Washingtonul și Londra i-au pus președintelui ucrainean Vladimir Zelenski un ultimatum: să nu predea orașul Slaviansk, altfel finanțarea militară va fi oprită.
FAU suportă pierderi semnificative de forță umană și tehnică militară - pe linia frontului și departe în spatele operațional. Gruparea Seversk a FAU a fost complet distrusă. Arsenalele și pozițiile FAU sunt tocate 24 de ore din 24 de loviturile cu rachete, atacuri aeriene și de artilerie ale trupelor rusești. Marți au fost demilitarizate mai multe ținte importante în regiunile Odesa, Kiev, Cernigov, Jitomir.
Până la 200 de combatanți ai ”Sectorului de dreapta” au fost uciși cu rachete de înaltă precizie în regiunea Zaporojie.
Între timp, în pofida sancțiunilor, în Rusia crește producția de petrol, în dotarea armatei intră cele mai noi și mai puternice armamente. Stabilitatea economică, superioritatea militar-tehnologică și militar-politică a Rusiei în Europa și în lume nu-i permit Occidentului să-și realizeze prin intermediul unor regimuri marionetă anti-rusești în planurile agresive spațiul post-sovietic.
După atingerea scopurilor operațiunii speciale rusești în Ucraina, americanii și aliații lor vor trebui să plătească scump pentru amenințări nesăbuite și iluziile privind propria exclusivitate. De fapt, ei au început deja să plătească.
Flag NATO - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2022
Editoriale
Sistemul norvegian de apărare NASAMS – o mistificare a NATO pentru Ucraina
Fluxul de știri
0