Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Germania poartă discuții secrete cu Rusia în problema Ucrainei, scrie FP

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Abonare
Foreign Policy: RFG nu vrea să umilească Rusia și poartă cu ea negocieri în chestiunea ucraineană.
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Germania pledează împotriva “umilirii” Rusiei și de dragul acestui deziderat este gată să neglijeze ajutorul pentru Ucraina, a scris expertul la Institutul Hudson din Washington, Peter Raf, într-o analiză pentru revista Foreign Policy.
În opinia sa, acest lucru este dovedit de „negocierile secrete” pe care, așa cum afirmă autorul, le-ar purta Berlinul cu Moscova.
„Faptul că Berlinul este inundat de zvonuri despre negocieri secrete cu Rusia sugerează că Germania ar prefera să dezamăgească Ucraina decât să umilească Rusia – orice ar însemna asta”, a spus Raf.
Analistul consideră că cancelarul german, Olaf Scholz, probabil împărtășește poziția președintelui francez Emmanuel Macron cu privire la o soluție diplomatică a conflictului.
"Desigur, Scholz nu a mers atât de departe ca Macron, care a sugerat ca Ucraina să renunțe la o parte din teritoriu și a avertizat Occidentul ce se poate întâmpla în cazul „umilirii" Rusiei. Cu toate acestea, reacția germană la escaladare, care vine sub forma construirii de deznodăminte diplomatice, vorbește mult în acest sens”, a remarcat expertul.
Raf a atras atenția asupra nesemnificativei asistențe militare pe care Berlinul o oferă Kievului.

“Se pare că Scholz renunță la promisiunea de a desfășura trupe suplimentare în Lituania, ca parte a strategiei NATO de a opri Rusia în Țările Baltice”, afirmă autorul articolului, fiind citat de RIA Novosti.

Rusia desfășoară o operațiune militară în Ucraina din 24 februarie. Potrivit Ministerului Apărării, armata rusă a finalizat deja principalele sarcini ale primei etape - a redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal al Ministerului rus al Apărării a fost numit eliberarea Donbas-ului.
Termocentrala - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Internațional
Germania revine la cărbune și ia măsuri pentru reducerea consumului de gaze
Fluxul de știri
0