Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Ucrainei și Moldovei le este rezervat rolul de statiști în jocurile Occidentului

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2022
Abonare
Șeful Ministerului rus de Externe consideră că Occidentul a jucat un gambit, acordând Kievului și Chișinăului statutul de „candidat etern” de aderare la UE.
CHIȘINĂU, 18 iulie - Sputnik. Ucrainei și Republicii Moldova le-a fost rezervat rolul de figuranți în jocurile politice occidentale, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.
Potrivit acestuia, o parte din gambitul geopolitic împotriva Rusiei o constituie acordarea statutul de țară - etern candidat de aderare la UE pentru Ucraina și Moldova.
”Deocamdată însă fac publicitate „comunității politice europene” inițiate de președintele Franței, E. Macron, unde nu vor exista prea multe beneficii financiare și economice, dar vor exista solicitări de solidaritate deplină cu UE în acțiunile sale antirusești. Aici principiul nu este „ori-ori”, ci „cine nu-i cu noi, este împotriva noastră.” Ce fel de „comunitate” este aceasta a explicat însuși E. Macron: UE va invita să adere la ea toate țările europene, „de la Islanda până la Ucraina”, însă nu Rusia”, a menționat Lavrov în articolul său pentru ziarul „Izvestia”.
El a atenționat asupra faptului că Rusia „nici nu are nevoie să meargă acolo, dar este explicită însăși declarația care dezvăluie esența acestei noi acțiuni de confruntare și de dezbinare deliberată”.
„Ucrainei, Moldovei, altor țări curtate astăzi de UE le este dat să fie figuranți în jocurile Occidentului”, a menționat Lavrov.
militari - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2022
Internațional
Ungaria crește consistent salariile militarilor, polițiștilor și grănicerilor
Potrivit spuselor sale, „SUA, ca principal producător al acestor montări, comandă muzica și linia de subiect în baza cărora este scris scenariul anti-rusesc în Europa”.
În afară de aceasta, Lavrov a menționat experiența actoricească profesională pe care o are conducerea ucraineană, care poate fi folosită în scopuri politice.
"Actorii sunt pregătiți, au abilitățile dobândite încă la ”Kvartal 95”, ei vor putea sonoriza și texte patetice nu mai rău decât deja uitată Greta Thunberg, și să cânte la instrumente muzicale, dacă va fi nevoie. Actorii sunt buni: amintiți-vă cât de convingător a jucat Vladimir Zelenski rolul de democrat în ”Sluga poporului”, luptător cu corupției, împotriva discriminării rușilor și, în general, ”pentru tot ce este bine”, a menționat ministrul rus.
În opinia șefului Ministrului rus de Externe, președintele ucrainean Vladimir Zelenski joacă deja un alt rol în noua sa funcție, deghizându-se într-un nou erou după sistemul lui Stanislavski.
"Amintiți-vă și comparați cu modul în care s-a transformat imediat în funcția de președinte, literalmente după sistemul lui Stanislavski: interzicerea limbii ruse, a educației, presei, culturii. "Dacă vă percepeți drept ruși atunci, de dragul copiilor și nepoților voștri, mergeți să locuiți în Rusia”. Bun sfat El i-a numit locuitorii din Donbass nu oameni, ci „indivizi”. Iar despre batalionul nazist „Azov” a spus: „Sunt așa cum sunt. Avem mulți de aceștia”. Până și mass-media s-a jenat să lase această frază în interviu”, a conchis Lavrov.
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2022
Internațional
Topul țărilor care nu „ascultă” de Comisia Europeană
Fluxul de știri
0