Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Topul țărilor care nu „ascultă” de Comisia Europeană

© AP Photo / Yves LoggheDrapele UE în fața sediului Comisiei Europene
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2022
Abonare
Deși țările din estul Uniunii Europene sunt ”campioane” când vine vorba de sancțiuni aplicate pentru încălcarea legislației UE, campioanele la încălcări sunt statele din Vest.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. O analiză făcută de Politico face un top al statelor din Uniunea Europeană care sunt campioane la încălcarea legislației europene.
Și, surpriză pe primele locuri nu se găsesc nici România, încă neacceptată din Schengen și supusă umilitorului mecanism MCV, nu sunt nici mult sancționatele Polonia și Ungaria.
Liderul absolut la încălcări ale politicilor europene este Italia, cu nu mai puțin de 1375 de sancțiuni cumulate din 2002, urmat de Grecia și, pe locul 3, de Portugalia. ”Mențiunile” sunt luate de Belgia, Franța, Spania și, recent ieșita din UE, Marea Britanie. Locurile 8,9 și 10, din top 10 al statelor ”obraznice” din UE, sunt ocupate de Germania, Cipru și Austria.
Cât despre ”copiii teribili” ai Uniunii Europene, Polonia și Ungaria, aceste țări ocupă locurile 14 și 16, urmate de România pe locul 17.
Statele ”cuminți” și ascultătoare în raport cu Comisia Europeană sunt Bulgaria, Estonia, Lituania și Croația.
База консервации локомотивов ЖДМ - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2022
Societate
În Moldova ar urma să fie înființată o nouă agenție: Ce misiune va avea
Fluxul de știri
0