Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria crește consistent salariile militarilor, polițiștilor și grănicerilor

© AP Photo / Czarek Sokolowskimilitari
militari - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2022
Abonare
Ungaria a crescut salariile pentru militari, polițiști și grăniceri, oferind de asemenea sporuri speciale. Motivul? Creșterea presiunii migranților ilegali asupra frontierelor Ungariei, dar și situația de securitate din regiune.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. La o conferință de presă ținută de ministrul maghiar al apărării și un secretar de stat din ministerul maghiar de interne, aceștia au anunțat că armata, trupele de poliție și de grăniceri vor deveni o prioritate pentru guvernul ungar, transmite Flux24.
Oficialii maghiari au explicat că războiul din vecini şi dificultăţile economice din întreaga lume prevestesc o creştere a presiunii migraţioniste, iar gestionarea acesteia rezervă un rol important organelor de apărare a ordinii, inclusiv noului regiment de grăniceri, în curs de organizare.
El a subliniat că nu numai numărul migranţilor ilegali creşte, dar şi traficanţii de arme devin tot mai agresivi. În urmă cu câteva zile a avut loc un “război între bande” în apropierea graniţei de sud a ţării. Din acest motiv este important ca graniţa de sud să fie protejată de grăniceri, iar poliţiştii desfăşuraţi acolo să apere siguranţa poporului ungar la locurile lor de serviciu iniţiale.
Grănicerii vor avea sarcina de a apăra frontierele de sud şi frontierele externe ale UE, de asemenea, ei vor avea dreptul de a folosi arme, de a efectua controale şi de a reţine persoane. Grănicerii vor primi un salariu de 300 000 de forinţi (742 de euro) pe perioada instruirii şi 400 000 de forinţi (aproape 1000 de euro) după terminarea instrucţiei.
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2022
Internațional
Topul țărilor care nu „ascultă” de Comisia Europeană
Fluxul de știri
0