Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Severskul a fost luat, este deschis drumul spre Slaviansk

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Abonare
Trupele unificatwe se îndreaptă prin lupte spre vest, iar astăzi au pus stăpânire pe orașul Seversk, situat la jumătatea distanței dintre Lisiciansk la Slaviansk.
Ofensiva se desfășoară cu succes de la Seversk în direcția Soledar și Artiomovsk. Ziua eliberării complete a teritoriului Donbasului de formațiunile armate ale regimului de la Kiev este aproape.
Trupele RPL și unitățile Armatei ruse au distrus pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei lângă Seversk, iar pe 14 iulie au preluat controlul orașului. Este în curs de finalizare curățarea cartierelor de unitățile dispersate ale FAU și mercenarii străini. Trupele unificate au pus stăpânire și pe periferiile orașului Soledar, unde inamicul și-a consolidat poziții de apărare puternice. A fost deschisă calea spre Slaviansk și Kramatorsk.
Eliberarea teritoriului RPD are loc concomitent în mai multe direcții. Acțiunile de luptă active continuă pe linia Seversk - Artiomovsk. Subdiviziunile trupelor ruse controlează complet autostrada Lisiciansk - Seversk și câteva tronsoane ale drumului Seversk - Soledar. În estul Donbasului, Forțele Armate ale Ucrainei au doar trei opțiuni pentru „apărarea manevrabilă” - retragere spre vest, predare, lichidare.
Inamicul suportă pierderi semnificative - până la 1000 de militari și peste 100 de unități de tehnică militară ale FAU au fost distruse cu lovituri de înaltă precizie pe 14 iulie în zonele de dislocare a Brigăzii 35 Marine, Brigăzii 54 mecanizate, brigăzii 81 aeromobile și brigăzii 109 apărare termică în preajma localităților Konstantinovka și Kramatorsk. În ultimele 24 de ore, avioanele Forțelor Aerospațiale Ruse au doborât în ​​aer avioane Su-24 și MiG-29 ucrainene, în apropiere de Slaviansk și Troițki.
Atacul rusesc cu rachete din 14 iulie asupra obiectelor militare în Vinița, Gaisin și Ternopil este un exemplu de distrugere a centrelor decizionale operative (cartierul general de comandă, bazele „legionarilor”) departe în spatele operațional al Forțelor Armate ale Ucrainei. Tot acolo, mult în spatele liniei frontului, naziștii ucraineni sunt aduși la starea de groază de către grupurile rusești de diversioniști, antrenate și echipate, care distrug posturile de control și tehnica de luptă.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Editoriale
Putin are o problemă: în Occident s-au terminat adversarii
Gradul de demoralizare a apărătorilor regimului de la Kiev este demonstrat de refuzul de ieri a 200 de militanți ai formației naționaliste ”Kraken” de a avansa pe front - în regiunea Kramatorsk, și de schimbul de focuri ulterior cu corpul comandă în care șase naziști au fost uciși.

FAU sunt distruse în proporție de 80 de procente

Pe durata operațiunii speciale rusești, trupele ucrainene au suferit pierderi catastrofale de efectiv și tehnică militară, au pierdut nucleul de profesioniști pregătiți, lipsa cărora nu poate fi compensată de valurile de mobilizări în masă. Numărul rezerviștilor neantrenați nu se va transforma niciodată în calitatea pregătirii militare speciale. Suplimentarea FAU este „macinată” rapid în linia întâi și practic nu afectează dominația tehnologică și tactică absolută a trupelor rusești.
Ministerul Apărării al Federației Ruse va implica în operațiune 150-180 de mii de militari profesioniști angajați prin contract, în timp ce experții consideră că Armata ucraineană este deja „demilitarizată” în proporție de 80 la sută. Comandamentul ucrainean este nevoit să mineze în mod activ zona, să arunce muniții cu fosfor în teritoriile pierdute, să angajeze mercenari străini și specialiști militari occidentali pentru utilizarea în luptă a sistemelor de artilerie și dronelor NATO, precum și pentru construirea de fortificații și zone fortificate pe noi linii de apărare.
Chiar și proiectul de pregătire în străinătate a rezerviștilor ucraineni este doar un tertip pentru a expedia în Ucraina militari ai alianței, cum că Rusia nu va observa schimbul. Însă SUA și alte țări NATO sunt foarte sensibile la pierderile de trupe în lupte, care vor fi semnificative. Prin urmare, următoarea problemă cu care se va confrunta în curând și inevitabil regimul de la Kiev este reducerea ajutorului militar din Occident.
Dollar und Euro - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Editoriale
”Aceasta încă nu este limita”: Ce se va întâmpla cu euro și dolarul
Pretențiile Casei Albe în legătură cu circulația necontrolată a armelor americane în Ucraina arată ca începutul unei „evacuări” după scenariului afgan. Cu un ”lend-lease” de miliarde de dolari, Washingtonul admite încetarea livrărilor de arme către Ucraina. Prea mari sunt costurile războiului proxy cu Rusia: criza economică este în creștere în SUA și în țările UE, în arsenalele NATO se termină armamentele și muniții potrivite pentru trupele ucrainene. În afară de asta, „escaladarea nechibzuită a livrărilor” poate duce la un conflict nuclear direct cu Federația Rusă.
În spatele retoricii războinice a NATO și a ”lend-lease-ului” de miliarde de dolari al SUA este imposibil să camuflezi teama și conștientizarea înfrângerii – CNN comunică: „Dacă Putin va privi dincolo de Donbass, el ar putea decide să se miște către malurile râului Nipru, care practic împarte Ucraina în două. Asta ar însemna o încercarea de a acapara o jumătate din țară – un pas care ar îngrozi Occidentul”.
Publicația Foreign Policy adaugă: „Cel mai grav coșmar energetic al Europei devine realitate”. Și totuși acesta nu este cel mai grav coșmar, pentru că sistemul sau arhitectura de securitate egală și indivizibilă propusă de Rusia „partenerilor” occidentali în decembrie 2021 nu se va schimba în istoria „post-ucraineană”. Anterior, ministrul adjunct de externe al Federației Ruse Aleksandr Grușko, a spus că Rusia va trece la „regimul de creare a contra-amenințărilor” în cazul în care NATO va refuza acordul. Cred că aceasta este poziția principială a Moscovei, iar „încălzirea” ucraineană este doar începutul sfârșitului Alianței Nord-Atlantice.
Astăzi președintele Serbiei Aleksandar Vucic a menționat: „Îndată ce Vladimir Putin va încheia afacerile în Seversk, Bahmut și Soledar, apoi pe a doua linie: Slaviansk - Kramatorsk - Avdeevka, va urma propunerea sa. Dacă nu vor accepta, iar ei nu intenționează, vom merge în iad”. Într-adevăr, probabilitatea este foarte mare.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Editoriale
Ofensiva forțelor aliate spre Seversk și Slaviansk are o dezvoltare dinamică
Fluxul de știri
0