Editorialist
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

De ce exporturile de arme rusești sunt dominate de aviație

© Defence Ministry / Trecere la banca de fotografiiRussian Aerospace Force jet during a combat mission in Syria
Russian Aerospace Force jet during a combat mission in Syria - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Avioanele de luptă de înaltă tehnologie fabricate în Rusia sunt în mod tradițional considerate cele mai bune de pe piața mondială în ceea ce privește eficacitatea luptei, calitatea și prețul.
Șeful Rosoboronexport, Alexandr Miheev, a declarat pe 4 iulie că ponderea livrărilor de avioane în volumul total al exporturilor de arme rusești depășește 50 la sută. În ultimele două decenii, aproximativ 700 de avioane de luptă Su-27/Su-30 au fost vândute în străinătate, iar în 2021 carnetul de comenzi al companiei a fost completat cu noi contracte pentru furnizarea Su-30SM.
Cumpărătorii intenționează să consolideze forțele aeriene naționale pentru a proteja independența statelor. Motoarele, avionica, armele, sistemele de aeronave de luptă de producție exclusiv rusă sunt foarte apreciate - fiabilitatea livrărilor și obligațiile de garanție ale Federației Ruse au fost testate de timp.
Avioanele Suhoi sunt cea mai bună asigurare împotriva acțiunilor fără scrupule (șantaj tehnologic), care sunt adesea tratați rău de exportatorii de avioane occidentali. Operațiunile de succes ale aviației de lovitură ale Forțelor Aerospațiale Ruse din Siria și Ucraina cresc cererea de avioane de luptă Su-30SM, Su-34, Su-35 pe piața mondială. Supremația aeriană este unul dintre factorii fundamentali pentru victoria în orice conflict militar.
Super-manevrabilitatea avioanelor „Suhoi” oferă un avantaj serios în lupta aeriană, vă permite să contracarați atacurile cu rachete inamice. Armamentul puternic cu rachete ghidate și nedirijate și un tun de avion de 30 mm garantează superioritatea în luptă. Autonomia de bază și posibilitatea realimentării în aer extind spațiul operațional. Principiul arhitecturii deschise a sistemelor avionice și de arme implementate în avioanele de luptă rusești permite clienților străini să integreze sisteme de producție proprie (cu participarea Biroului de proiectare Suhoi). Modernizarea continuă a platformelor de bază asigură un ciclu de viață semnificativ al aeronavelor fără a pierde dominanța tehnologică (de luptă).
Sediul MAE de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Politică
Diplomația rusă: încărcarea Moldovei cu armament nu-i întărește acesteia securitatea
Odată cu creșterea amenințărilor militare, lupta pe piața mondială a armelor se intensifică. Achiziția de avioane d eluptă rusești presupune mulți ani de cooperare militaro-tehnică între operatorii străini și Rusia. Statele Unite fac tot posibilul pentru a preveni acest lucru. Un studiu al Congresului din iunie reflectă intenția de a pune presiune asupra Egiptului să cumpere avioane de vânătoare-bombardiere americane F-35 semiterminate, cu condiția ca Cairo să refuze să achiziționeze avioane de vânătoare multirol Su-35 avansate de fabricație rusească.
Aici apar asocieri cu Turcia și Emiratele Arabe Unite înșelate anterior, cărora americanii le-au blocat achiziția de F-35 din cauza achiziției (utilizării) suverane a sistemului de apărare aeriană S-400 și a infrastructurii Huawei din rețeaua națională de telecomunicații. Poate că turcii și arabii au fost norocoși - au mai multe grade de libertate rămase.
Se știe că „stealth-urile” americane nu zboară bine și se pricep foarte bine să-și spioneze operatorii, trimițând date confidențiale în Statele Unite. Aliații și partenerii americanilor sunt adesea forțați să cumpere arme învechite fabricate de SUA, pentru că acestea sunt „regulile” Washingtonului.

Superioritate ale avioanelor „Suhoi”

Avioanele de luptă rusețti Su-27, Su-30, Su-35 la începutul secolului 21 s-au dovedit a fi cele mai populare din lume și protejează în mod fiabil spațiul aerian din Angola, Belarus, Venezuela, Vietnam, India, Indonezia, Kazahstan, China, Malaezia, Uganda. Recunoașterea capacităților de luptă remarcabile ale aeronavelor rusești, cererea mare pe piața mondială mărturisesc superioritatea strategică a școlii de proiectare (științifice) și eficiența ridicată a complexului militar-industrial al Federației Ruse.
Avionul de vânătoare Su-30SM de generație 4++ supermanevrabil este capabil să utilizeze rachete aer-aer și aer-sol și aer-suprafață moderne de înaltă precizie zi și noapte, echipat cu un radar în faze, motoare de vectorizare a tracțiunii și sprijinire orizontală frontală. Protecția Su-30SM se bazează pe suprimarea stațiilor radar inamice cu un puternic sistem de război electronic aeropurtat.
Mario Draghi și Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Internațional
Erdogan admite un acord cu Franța și Italia pe producția de sisteme de apărare antiaeriană
Luptătorul multirol Su-35 este cel mai bun avion tactic din lume, nu are egal în aer. Conceput să intercepteze și să distrugă toate clasele de ținte aeriene, să distrugă țintele inamice de la sol și de suprafață acoperite de sistemele de apărare antiaeriană. Aeronava din generația 4++ are super-manevrabilitate, mijloace active și pasive de detectare a țintei, viteză supersonică mare, o rază semnificativă de luptă, un sistem modern de război electronic și o gamă largă de arme (sarcină de luptă - 8 tone). Tehnologiile stealth sunt implementate în designul avionului de luptă Su-35. Eficacitatea utilizării în luptă a Su-35 este asigurată de sistemul integrat de informare și control al suportului inteligent pentru pilot.
Potrivit unei versiuni, un număr semnificativ de rachete de croazieră americane Tomahawk nu și-au atins ținta în Siria pe 7 aprilie 2017, deoarece au fost doborâte de aeronave rusești Su-35S sau Su-30SM. Radarele acestor luptători „văd” o rachetă de croazieră discretă pe fundalul apei și pământului. Mai mult, Su-35 este capabil să efectueze misiuni „radar zburător”.
Avionul de luptă-bombardament Su-34 aparține generației 4+ în ceea ce privește capacitățile de luptă. Este capabil să lovească eficient ținte terestre, maritime și aeriene în condiții de rezistență la foc, în orice zonă a planetei, folosind o gamă largă de muniții, inclusiv cele de înaltă precizie.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Editorialist
Tunurile autopropulsate germane contra celor rusești în Donbass
Poate cel mai așteptat produs de pe piața mondială a aviației este a cincea generație de avioane de vânătoare Su-57. Aeronava a primit cele mai înalte evaluări de la experții străini. După începerea producției în masă, Su-57 intră în Forțele Aerospațiale Ruse și este utilizat în mod activ în timpul operațiunii militare speciale în Ucraina, împreună cu avioanele Su-30SM și Su-35.
Statele suverane interesate de o cooperare militaro-tehnică egală și reciproc avantajoasă cu Rusia vor continua să cumpere cele mai bune avioane de luptă Suhoi din lume. Unul dintre cei mai faimoși operatori străini de luptători Suhoi este India. Această țară a implementat cu succes un program pentru producția licențiată de avioane de vânătoare Su-30MKI, care formează baza Forțelor Aeriene ale țării. India cumpără anual arme în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari din Rusia. Cooperarea militaro-tehnică îndelungată dintre Rusia și India a devenit un model pentru multe țări. Aliații și vasalii Statelor Unite nu au viitor în dezvoltarea aviației de luptă de înaltă tehnologie.
Fluxul de știri
0