Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan admite un acord cu Franța și Italia pe producția de sisteme de apărare antiaeriană

© AP PhotoMario Draghi și Recep Tayyip Erdogan
Mario Draghi și Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Abonare
Erdogan: Turcia va semna acorduri cu Roma și Paris pentru producerea sistemelor de apărare antiaeriană SAMP-T
Turcia se așteaptă să semneze în curând un acord cu Italia și Franța privind producția de sisteme de apărare antiaeriană SAMP-T, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Anterior, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Ankara poartă negocieri intense privind producerea sistemelor de apărare antiaeriană SAMP-T prin eforturile comune ale Turciei, Franței și Italiei.
Potrivit acestuia, Erdogan a discutat acest subiect cu președintele Franței și cu prim-ministrul Italiei. Cavusoglu a admis posibilitatea ca producția de sisteme să fie stabilită în Turcia.
"Acesta este un subiect foarte important în relațiile dintre Turcia, Italia și Franța. În timpul ultimului summit NATO, am discutat această problemă cu președintele Macron. În cadrul unei întâlniri cu premierul Draghi (marți la Ankara), am discutat din nou detaliile acestei probleme. Și miniștrii noștri ai apărării au discutat acest subiect.Vrem să trecem la faza de semnare a acordului SAMP-T cât mai curând posibil. Vrem să-l semnăm, deoarece este de mare importanță pentru sistemele noastre de apărare. Suntem complet de acord cu prim-ministrul pe acest subiect, nu sunt probleme. La fel, avem o înțelegere cu Macron pe această temă. Sper să putem semna acordul cât mai curând posibil și să mergem mai departe”, a spus Erdogan, citat de agenția Anadolu.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Editoriale
Tunurile autopropulsate germane contra celor rusești în Donbass
Fluxul de știri
0