Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diplomația rusă: încărcarea Moldovei cu armament nu-i întărește acesteia securitatea

© Sputnik / Nataliya Seliverstova / Accesați arhiva multimediaSediul MAE de la Moscova
Sediul MAE de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Abonare
Un reprezentant al diplomației de la Moscova a calificat drept lipsită de sens tranșa de tehnică militară pe care urmează să o primească Moldova.
CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. E prea puțin probabil ca încărcarea cu armament furnizat de NATO, care subminează statutul de neutralitate al Republicii Moldova, să fortifice securitatea acesteia, este de părere adjunctul șefului departamentului informație și relații cu presa al MAE rus, Aleksei Zaițev.
Miercuri în cadrul unui briefing acesta a declarat: „E prea puțin probabil ca încărcarea cu armament NATO, care subminează statutul de neutralitate al Republicii Moldova, să contribuie la fortificarea securității acesteia și crearea unei atmosfere prielnice pentru progres la negocierile privind reglementarea transnistreană”.
Demnitarul a îndemnat partea moldovenească „să aibă o abordare echilibrată vizavi de contribuția militară din partea Occidentului”.
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Internațional
Szijjarto: A renunța la gazul și petrolul rusesc ar fi un dezastru pentru Ungaria
Fluxul de știri
0