Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sondaj: 58% dintre ucraineni consideră SUA vinovate de conflictul din Ucraina

© Russian Defence Ministry / Trecere la banca de fotografiiSoldați ucraineni făcuți prizonieri de trupele ruse.
Soldați ucraineni făcuți prizonieri de trupele ruse.  - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Aproximativ 50% dintre ucraineni cred că Zelenski, SUA și NATO au ”o mare responsabilitate” pentru situația în care se găsește Ucraina.
BUCUREȘTI, 5 iul - Sputnik. Un sondaj comandat de Wall Street Journal și realizat de Centrul Național de Cercetare a Opiniei de la Universitatea din Chicago, indică că în Ucraina încep, la aproape 4 luni de la declanșarea operațiunii speciale ruse în Ucraina (sondajul a fost realizat între 9 și 13 iunie), să apară nuanțele.
Dacă 85% dintre respondenți acuză Rusia pentru război, 58% atribuie o parte din responsabilitate și Statelor Unite, iar 55% o atribuie NATO.
De asemenea, conform sondajului, vina pentru starea de fapt în care se găsește Ucraina ar ține și de responsabilitatea administrației Zelenski (70% din respondenți) iar 35% la sută dintre respondenți acuză organizațiile ucrainene de extremă-dreapta pentru situație.
Însă când vine vorba de un top al încrederii în aliați în acest context, Polonia, Marea Britanie și SUA sunt considerate ca fiind principalii prieteni ai Ucrainei din acest moment (Polonia cu 89%, iar Marea Britanie și SUA cu 77, respectiv 72 procente) în timp ce Germania și Franța au dezamăgit pe ucraineni (doar 22, respectiv 27% se declară mulțumiți de atitudinea acestor state față de Ucraina.
Gherasimov - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2022
Rusia
Șeful de stat major al Rusiei a vizitat trupele din Ucraina
Fluxul de știri
0