Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful de stat major al Rusiei a vizitat trupele din Ucraina

© Russian Defence Ministry / Trecere la banca de fotografiiGherasimov
Gherasimov - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Valeri Gerasimov a abordat modalități și mijloace de coordonare între trupele ruse de pe teren
Șeful Statului Major al Rusiei a efectuat o vizită la trupele țării din Ucraina, pe fondul operațiunii militare în desfășurare acolo, a confirmat ministerul într-un comunicat.
„Generalul de armată Valeri Gherasimov a ascultat [rapoartele de la] comandanți cu privire la acțiunea trupelor în cursul îndeplinirii sarcinilor operațiunii militare speciale, precum și de la alți oficiali în probleme legate de sprijinirea luptei, a acțiunilor unităților ruse în diverse domenii”, se arată în comunicat.
Generalul de armată a lucrat alături de ofițeri superiori de comandă la posturile de comandă ale unităților militare ruse, acordând „o atenție deosebită utilizării sistemelor automate de control al luptei în timpul operațiunilor de luptă”, a adăugat ministerul fără a oferi alte detalii.
Anunțul vine la o săptămână după ce armata rusă a dezvăluit că trupele implicate în conflictul în curs au fost vizitate de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. Ministrul a acordat distincții de stat, inclusiv medalii Steaua de Aur, soldaților „care au dat dovadă de eroism și dăruire în îndeplinirea misiunilor de luptă în timpul operațiunii militare speciale”.
Rusia a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie, invocând eșecul Kievului de a implementa acordurile de la Minsk, menite să ofere regiunilor Donețk și Lugansk un statut special în cadrul statului ucrainean. Protocoalele, intermediate de Germania și Franța, au fost semnate pentru prima dată în 2014. Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a recunoscut de atunci că principalul obiectiv al Kievului a fost să folosească încetarea focului pentru a câștiga timp și a „crea forțe armate puternice”.
În februarie 2022, Kremlinul a recunoscut republicile Donbas ca state independente și a cerut ca Ucraina să se declare oficial o țară neutră care nu se va alătura niciodată niciunui bloc militar occidental. Kievul insistă că ofensiva rusă a fost complet neprovocată.
Sisteme antiaeriene si antirachetă, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2022
Editorialist
Cum funcționează sistemele de război radio-electronic Krasuha-4S în Ucraina
Fluxul de știri
0