Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședința Guvernului va avea loc la Bălți: Ce urgențe au miniștrii în teritoriu

© Sputnik / Mihai Carausguvern
guvern - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Abonare
Ședința Guvernului din această săptămână nu va avea loc la Chișinău. Miniștrii vor merge la Bălți.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Mai multe proiecte și decizii inclusiv pentru locuitorii regiunii de nord a Republicii Moldova vor fi aprobate în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, care va avea loc la Bălți.
Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al Executivului, urmează a fi aprobat avizul Guvernului la proiectul Legii privind statutul municipiului Bălți, care va avea un impact direct asupra dezvoltării regiunii în ansamblu.
La fel, urmează a fi examinată și aprobată o hotărâre privind acordarea statutului de obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova bunurilor întreprinderii „Barza Albă”. De asemenea, membrii Cabinetului de miniștri vor decide asupra transmiterii unui șir de clădiri din orașul Bălți în gestiunea autorităților publice, pentru ca acestea să fie incluse în circuitul economic local.
Vor fi examinate și proiecte de legi și hotărâri ce țin de dezvoltarea pieței de capital, creșterea normei de alimentare gratuită a elevilor din sistemul de învățământ profesional tehnic secundar, comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialități în instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2022 - 2023, precum și reorganizarea unor autorități publice.
După ședință, la spitalul din Bălți va fi deschisă o nouă secție perinatologică, în prezența prim-ministrului Natalia Gavrilița. Ulterior, premierul va vizita Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT”.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Politică
În acest an se schimbă mecanismul de compensare la gaz: Ce spune un deputat PAS
Fluxul de știri
0