Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

S-a votat liberalizarea exporturilor de produse agricole din Republica Moldova în UE

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaFructe, mere, export, magazin
Fructe, mere, export, magazin - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Abonare
Propunerea Comisiei Europene de dublare, timp de un an, a cotelor de export la 7 categorii de produse agricole din Republica Moldova pentru care încă sunt aplicate contingente tarifare la intrarea pe piaţa UE a fost votată marți în plenul Parlamentului European
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Parlamentul European a aprobat, cu largă majoritate (572 voturi pentru, 28 împotrivă şi 32 de abţineri) liberalizarea exporturilor de produse agricole din Republica Moldova în Uniunea Europeană.
La începutul lunii iunie, Comisia Europeană a propus dublarea, timp de un an, a cotelor de export, adică volumului de marfă din Republica Moldova pentru care nu se aplică taxei vamale. Uniunea Europeană vrea să ajute, în acest fel, producătorii din Republica Moldova care nu şi-au mai putut exporta produsele pe piețele din est.
Uniunea Europeană a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, aproape două treimi din exporturile moldovenești având ca destinație piața comunitară.
Tineri - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Societate
Guvernul de la Chișinău lansează iarăși un program pentru tineri
Fluxul de știri
0