Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul de la Chișinău lansează iarăși un program pentru tineri

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaTineri
Tineri - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Abonare
Un nou Program Start pentru tineri a fost lansat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).
CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Serviciul de presă al Guvernului ne informează despre un nou Program Start pentru tineri, lansat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).
„Tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani, care vor să inițieze sau să dezvolte o afacere, pot beneficia de finanțare și suport consultativ în cadrul programului. Pentru implementarea acestuia, în anul curent, au fost alocate circa 20 milioane de lei”, este menționat în comunicatul oficial.
Sursa mai notează că în comun cu partenerii de dezvoltare, au fost lansate programe de susținere, printre care și Programul Start pentru tineri care presupune granturi până la 200 de mii de lei și o linie de creditare cu o parte nerambursabilă de 15%.
În perioada 2009 (februarie) – 2022 (mai), ODIMM a implementat Programul Start pentru Tineri - o afacere durabilă la tine acasă, prin intermediul căruia peste 400 de tineri au accesat finanțare nerambursabilă de până la 180 de mii de lei, iar peste 1700 de tineri au fost instruiți în domeniul antreprenorial și ghidați în procesul de elaborare a proiectelor investiționale.
tineri - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Societate
Guvernul Gavrilița alocă un milion de lei pentru programe de granturi pentru tineri
Fluxul de știri
0