Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prețul gazului în Europa ar putea să depășească 2000 de dolari, a declarat un expert

© Sputnik / Mihai CarausAragaz
Aragaz - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Abonare
Expertul în energetică, Koptev: Prețul gazului în Europa ar putea să depășească 2000 de euro
CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. La burse prețul gazului în Europa ar putea depăși cifra de 2000 de euro – asta în cazul în care angajații companiilor petroliere și a celor de pe piața gazelor din Norvegia vor continua să se afle în grevă, este de părere expertul Dmitri Koptev.
„Dacă în zilele imediat următoare organizația norvegiană a managerilor și conducătorilor (Lederne) nu se vor înțelege cu sindicatele cu privire la majorarea salariilor angajaților, vom vedea cum prețurile cresc facil la 2000 de dolari, chiar și mai sus, pentru mia de metri cubi”, a menționat Koptev.
Luni prețurile la gaz în Europa au crescut până la 1800 de dolari mia de metri cubi pe fundalul iminenței grevelor angajaților unor companii din energetică. Marți dimineața cotațiile deja depășiseră cifra de 1873 dolari mia de metri cubi.
Potrivit lui Koptev, asupra cotațiilor exercită presiune și declarațiile politicienilor și analiștilor europeni care se îndoiesc de faptul că după finalizarea deservicii tehnice a gazoductului „Nord-Stream” acesta va fi repus în funcțiune la capacitățile lui anterioare.
Energie ieftină din Ucraina este un vis. Avem doar două surse sigure de aprovizionare - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Podcasturi
Tarlev: Energie ieftină din Ucraina este un vis. Avem doar două surse de aprovizionare
Fluxul de știri
0