Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Tarlev: Energie ieftină din Ucraina este un vis. Avem doar două surse de aprovizionare

"Energie ieftină din Ucraina este un vis. Avem doar două surse sigure de aprovizionare"
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul premier Vasile Tarlev: "De ce nu se semnează un contract de lungă durată pentru aprovizionarea cu energie electrică, este o problemă mare. Consider că este vorba de interese de grup a unor persoane".
Fostul premier și actualul președinte al Asociației Naționale a Producătorilor, Vasile Tarlev, într-un interviu declarat pentru Agenția Sputnik Moldova a declarat că Republica Moldova își poate asigura volumele necesare de energie electrică pentru o perioadă îndelungată, însă nu înțelege de ce autoritățile de la Chișinău nu întreprind măsuri necesare.
"Avem două surse sigure de aprovizionare cu energie electrică. Este vorba de CET-uri și Centrala de la Cuciurgan care are un potențial foarte mare. Se pot semna contracte de lungă durată pentru a putea planifica anume prețuri. Chiar dacă este nevoie statul ar putea face și anumite investiții", susține Tarlev.
Fostul premier se arată nemulțumit de actuala conducere caută să achiziționeze din străinătate energie electrică, ceea ce nu corespunde intereselor și necesităților Republicii Moldova.
"Infrastructura nu ne permitem să importăm cantități mari de energie electrică din România. În plus, la ei energia este mai scumpă. Ce căutăm acolo? Nu îmi este clar. Ucraina ar fi o altă soluție doar că ei au probleme serioase la moment. A crede că putem achiziționa energie electrică mai ieftină de la ei este de domeniul fantasticului", a concluzionat Vasile Tarlev.
Fluxul de știri
0