Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: E nevoie de soluții urgente pentru a opri creșterea galopantă a prețurilor

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a vorbit în cadrul unei mese rotunde organizate la Atena, Grecia.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. E nevoie de soluții urgente pentru a opri creșterea galopantă a prețurilor, pentru ca oameni să nu fie nevoiți să aleagă între pâine și libertate. O precizare în acest sens a făcut președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul mesei rotunde anuale pe teme de actualitate economică „Antiteze, transformări, realizări într-o lume în schimbare”, organizată de publicația „The Economist”.
Potrivit șefului statului, prețurile mari la energie și la produsele alimentare pun la încercare până și cele mai puternice democrați, iar pentru a rezista în fața crizelor este nevoie de solidaritate.
„Am vorbit despre solidaritatea de care au dat dovadă concetățenii noștri față de refugiații ucraineni și despre importanța de a rămâne uniți în continuare, la nivel de țară și la nivelul Europei. Este singura cale să rezistăm în fața crizelor economice, energetice și de securitate care au cuprins întregul nostru continent”, a precizat Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
Șeful statului a menționat că în cadrul acestei mese rotunde au fost abordate subiecte precum nevoia de a reconstrui ordinea globală bazată pe valorile umanității și pe respectarea dreptului internațional, importanța de a le oferi cetățenilor un mediu sigur și pașnic, ca o garanție pentru dezvoltarea individuală și a societăților.
Totodată, Maia Sandu a menționat că suntem datori să susținem în continuare Ucraina "pentru că nicio țară, în istoria recentă, nu a suferit și nu s-a sacrificat așa cum o face Ucraina, să apărăm democrația și să stopăm tendințele autoritare".
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Analize și opinii
Jurnalist român către Maia Sandu: Învățați din experiența tragică a României
Fluxul de știri
0