Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Jurnalist român către Maia Sandu: Învățați din experiența tragică a României

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Abonare
Cunoscutul jurnalist Dan Tomozei a trimis președintelui Maia Sandu o scrisoare deschisă în care o roagă să nu repete în Republica Moldova, greșelile României.
Jurnalistul român Dan Tomozei, care activează în China, atrage atenția asupra marei afaceri imobiliare care riscă să devină, prin jocul guvernului Gavriliță, Republica Moldova, pentru a servi interesele noilor parteneri străini.
Tomozei se referă în mod particular la decizia guvernului Gavriliță de a comasa sistemul universitar din Republica Moldova, deschizând astfel, susține jurnalistul, poarta unei veritabile mafii imobiliare, construite pe distrugerea învățământului și cercetării în țară.
”Stimată doamnă președinte de țară aflată în bătaia vânturilor, nu voi vorbi despre faptul că la Finanțe aveți un splendid incompetent care vrea să plătească 100% TVA din acciza la combustibil (ireală confuzie), nici despre faptul că la Educație aveți un ministru care anunță că este normal să fie vândute bunuri de stat pentru plata unor salarii mai mari (ireal impostor), nici despre premierul Natalia Gavrilița (ce blestem) … dispusă la absolut orice numai să raporteze îndeplinirea de plan la UE și NATO!”, atrage atenția Tomozei în scrisoarea deschisă postată pe blogul său.
Dan Tomozei atrage atenția și că, deși celebrate ca niște victorii aducătoare de binefaceri, nici statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, nici includerea Republicii Moldova în ”Conceptul strategic NATO 2022” nu sunt în avantajul acestei țări. Iar lecția României este un bun exemplu în acest sens.
”Doamnă Sandu, învățați din experiența acumulată de România în afacerea „Ferma Băneasa”, în urma căreia zeci de oameni au ajuns la pușcărie, zeci de vieți și destine au fost distruse.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Politică
De luni Maia Sandu - tot vizite de lucru peste hotare
Învățați din experiența României în agricultură, producție și procesare, dacă nu vreți să vă transformați în piață de consum 100%, într-un teritoriu care nu vă mai aparține decât în documentele de identitate!”, mai spune jurnalistul pe blogul său.
Dan Tomozei accentuează că guvernul de la Chișinău nu face decât să definitiveze devalizarea Republicii Moldova, „iar cu asta vă mândriți, vă lăudați și vă cocoșați rușinos în fața „partenerilor strategici” UE-SUA!”.
”Vă rog, doamnă președinte Maia Sandu, reveniți cu picioarele pe pământul Moldovei și învățați din lecțiile istoriei recente în care România a fost distrusă economic și asediată militar de aceiași „parteneri strategici” la care visați. Una dintre lecții spune că absolut toți cei care au fost slugi la străini, au ajuns la pușcărie, au fost distruși de cei care le susurau în urechi false realități! (...)Dacă mai aveți putere, vă rog, doamnă președinte Maia Sandu, reveniți cu picioarele pe pământul Moldovei!”, sunt cuvintele cu care Dan Tomozei își încheie scrisoarea.
Fluxul de știri
0