Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Laburiștii britanici nu iau în discuție revenirea în Uniunea Europeană

CC0 / Pixabay / stux / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Abonare
Deși s-au împotrivit Brexitului, laburiștii britanici nu vor relua negocierile de aderare la Uniunea Europeană în cazul în care ar reveni la putere, a afirmat liderul opoziției britanice, Keir Starmer.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. A pune în discuție Brexitul ar fi ”o sursă pentru mai multă diviziune” în interiorul societății britanice, a considerat liderul laburiștilor, care a invitat pe colegii săi de partid să gândească programe politice ce pot face Brexitul să funcționeze.
"Sub un guvernul laburist, Regatul Unit nu se va întoarce în UE. Nu ne vom alătura pieţei unice. Nu ne vom alătura uniunii vamale", a spus el la sediul think-tank-ului Centre for European Reform, citat de Agerpres.
Declarațiile liderului opoziției vin în contextual în care 54% dintre britanici sunt de părere că ieșirea din Uniunea Europeană a mers bine, iar 61% cred că nu a mers bine din pricina felul în care guvernul a înțeles să gestioneze ieșirea din UE, potrivit unui sondaj YouGov.
Partidul Laburist cunoaşte o creştere a popularităţii în acest an, mai ales în contextul scandalurilor succesive patronate de Johnson. Potrivit sondajelor, însă, nimic nu este sigur pentru partidul de stânga britanic, în contextul în care următoarele alegeri sunt programate pentru sfârşitul lui 2024.
Geneva - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Economie
Elveția stabilește planuri pentru raționalizarea consumului de gaze și energie electrică
Fluxul de știri
0