Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Elveția stabilește planuri pentru raționalizarea consumului de gaze și energie electrică

© Pixabay / 495756Geneva
Geneva - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Abonare
Elveția se pregătește de penurie de gaze dar și a energiei electrice. Guvernul elvețian nu poate garanta că va exista o cantitate suficientă de gaze pentru toți.
BUCUREȘTI, 5 iul - Sputnik. Elveţia este o țară dependentă de gaze naturale și petrol, pe care îl primește din hub-urile de tranzacționare ale statelor vecine din UE. Deci criza care ar putea lovi UE, ar afecta profund și Elveția.
Elveția nu este o țară cu o industrie puternică, deci cererea este relativ redusă pentru gazele naturale. Acestea asigură producerea a 15% din consumul total de energie electrică. Dar 42% din gazele naturale sunt folosite pentru încălzirea locuințelor, restul mergând spre industrie, transporturi și servicii.
Guvernul de la Berna a prezentat planuri de rezolvare a posibilei penurii de gaze naturale în această iarnă, informând că ar putea recurge la raţionalizare dacă alte măsuri se dovedesc insuficiente.
În eventualitatea unei penurii de gaze şi electricitate în Elveţia, energia va fi în primul rând raţionalizată pentru companii. Sommaruga a explicat că "iniţial vor fi de exemplu restricţii pentru scările rulante şi neoane", iar Guvernul vrea să pună cât mai mult timp la dispoziţie energie pentru gospodării.
Oficialul a cerut autorităţilor locale să investească mai mult în extinderea energiei hidroelectrice, solare, eoliene şi biogazului.
Fluxul de știri
0