Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: nu există deocamdată decizii privind vânzarea în ruble a gazului lichefiat

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Abonare
Peskov: deocamdată nu există decizii privind vânzarea în ruble a gazului lichefiat rusesc
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Deocamdată n-au fost luate niciun fel de decizii cu privirea la vânzarea în ruble a gazului lichefiat produs în Rusia, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Anterior un reprezentant al „Gazprom”, Kiril Polous, a menționat că între exportul din Rusia a gazului prin conducte și a celui lichefiat apare o concurență valutară din cauza comercializării cu ruble a gazului de conductă și din acest considerent devine tot mai necesară introducerea unui mecanism de excludere a concurenței între acesta.
"Deocamdată n-a fost luată nicio decizie în această privință. Nu există nici proiecte de decrete în acest sens", a declarat Peskov. El a mai menționat că orice întrebare privind detaliile propunerilor pe care le are Gazprom, precum și dacă acestea se referă numai la gazul lichefiat din portofoliul său sau la toată piața acestui produs ar trebui adresată companiei însăși.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Politică
În acest an se schimbă mecanismul de compensare la gaz: Ce spune un deputat PAS
Fluxul de știri
0