Editorialist
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Rezervele strategice ale Forțelor ucrainene, distruse: încotro zboară rachetele rusești

© Sputnik / Алексей Куденко / Trecere la banca de fotografiiRachetă lansată de militari ruși, imagine din arhivă
Rachetă lansată de militari ruși, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prin distrugerea metodică a armatei ucrainene în „încercuirile” mari și mici din Donbas, trupele ruse nu pierd din vedere obiectivul strategic de demilitarizare și denazificare a întregii Ucraine – teritoriul și statul.
Numărul loviturilor rusești cu rachete, aer și artilerie la toată adâncimea spatelui operațional al Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv în regiunile vestice, crește zilnic. Un rol cheie în demilitarizare îl joacă rachetele de croazieră cu rază lungă de acțiune de înaltă precizie.
Pe 26 iunie, aeronavele rusești ale aviației cu rază lungă de acțiune a forțelor aerospațiale și navele marinei au lansat un alt atac cu rachete asupra infrastructurii militare a Ucrainei și au lovit cu succes trei centre de antrenament ale Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunile Cernigov, Jitomir și Lvov. Drept urmare, brigăzile 65, 66 de infanterie motorizată și brigada 46 aeromobilă din componența rezervelor strategice ale Forțelor Armate ale Ucrainei, care finalizau antrenamentul în spatele adânc înainte de a fi trimise pe „frontul de est”, și-au pierdut complet capacitatea de luptă. Transferul a trei formațiuni ucrainene în zona de luptă a fost întrerupt.
În plus, la Kiev, patru rachete rusești au dezactivat atelierele corporației „Artiom”, unde era produsă muniție pentru MLRS. În cursul zilei, artileria, trupele de rachete, armata și aviația tactică ale Forțelor Armate Ruse au lovit: 286 de locuri de acumulare de militari și echipament militar, 64 de posturi de artilerie, două posturi de comandă și patru depozite de muniții ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Aceasta este o continuare și o dezvoltare a tacticilor pentru distrugerea operațională a inamicului din spatele liniei frontului, o demonstrație a capacităților Forțelor Armate Ruse pentru strategii din SUA și NATO.
Siastemul „Iskander”, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2022
Internațional
Liderii G7 sunt îngrijorați din cauza planurilor Rusiei de a livra „Iskandere” Belarusului
Cu o zi mai devreme, trupele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra țintelor militare din regiunile Kiev, Dnepropetrovsk, Nikolaev și Harkov. Totodată, în regiunea Nikolaev, la postul de comandă al Brigăzii 35 de desant marin, grupul operațional al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost distrus, iar la Nikolaev - un depozit de arme și muniții străine. În Donbas, pe 25 iunie, aproximativ 80 de „voluntari” polonezi ai Forțelor Armate ale Ucrainei au fost lichidați cu o lovitură precisă.
Comandamentul ucrainean încearcă să găsească scuze pentru incapacitatea de a se opune loviturilor masive cu rachete ale Rusiei, când până la 50 de rachete de diferite distanțe zboară într-o singură salvă - Kh-22, Onyx, Iskander. Kievul speră la furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană americane „Patriot”, care sunt concepute pentru a proteja obiectele într-un sector limitat al spațiului - 90 de grade, la o distanță de până la 80 km - și pierde adesea în confruntarea cu rachete și drone din țările lumii a treia.

Tactica de demilitarizare de la distanță

Odată cu utilizarea zilnică a valului de foc de artilerie, loviturile masive și precise cu rachete ale Rusiei asupra instalațiilor Forțelor Armate Ucrainene de pe un teritoriu vast au devenit cele mai eficiente instrumente pentru demilitarizarea Ucrainei și demoralizarea trupelor NATO cu mult dincolo de granițele sale. Succesul se bazează pe superioritatea tehnologică a Forțelor Armate Ruse, activitatea coordonată a comandamentului la toate nivelurile, informații militare (spațiale, inginerie radio, de agentură și inteligență), specialiști ai armamentului cu rachete pe uscat, pe mare și în aer.
Pregătirea pentru luptă și echipamentul trupelor ruse fac posibilă protejarea sigură a securității și suveranității Rusiei. Munca de luptă calculată este concepută pentru săptămâni, luni și chiar ani înainte. Tactica bine gândită și logistica bine stabilită a sprijinului logistic al Forțelor Armate Ruse nu lasă Forțelor Armate ale Ucrainei (și NATO) nicio șansă pentru o contraofensivă.
Stocurile de rachete și obuze rusești sunt inepuizabile, arsenalele fac posibilă desfășurarea operațiunilor active de luptă „de la distanță” și reducerea la minimum a pierderilor de personal. Astfel, racheta de croazieră „sovietică” Kh-22 menționată mai sus a fost produsă în cantități de peste 1.000 de unități. Acest monstru supersonic cu o greutate de lansare de aproximativ 6 tone este folosit cu succes de bombardierele rusești Tu-22M3 cu rază lungă de acțiune. Racheta X-22 este capabilă să pătrundă în sistemele moderne de apărare aeriană, provocând daune grave chiar și țintelor militare inamice mari și bine protejate (greutatea focosului până la 950 kg, viteză până la 4000 km/h, rază de acțiune până la 550 km).
Артиллерия ЛНР ведет обстрел ВСУ с окраин Попасной - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Editorialist
„Ultima frontieră”. Ce a început în nordul Donbasului
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în ultimii ani numărul purtătorilor de arme de înaltă precizie a crescut de 13 ori, arsenalul de rachete de croazieră terestre, aeriene și maritime a crescut de 37 de ori. Producția continuă de noi rachete Kh-101 (gamă de până la 5500 km), Kalibr (până la 2600 km), Kinjal (până la 2000 km), Onyx (până la 800 km) este organizată în trei ture și, desigur, inamicul nu va apuca să vadă epuizarea arsenalelor rusești sau diminuarea loviturilor înainte de finalizarea operațiunii militare speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei.
Forțele armate ale Ucrainei suferă pierderi uriașe de militari și echipamente, retrăgându-se stângace în Donbas. Occidentul nu este capabil să compenseze diferența de potențial. Dimpotrivă, premierul britanic Boris Johnson, care i-a cerut lui Zelenski să „reziste” acolo până la summitul G7, a pus o mână de ajutor în înfrângerea trupelor ucrainene de la Severodonețk și Lisiceansk.
Regimul de la Kiev încă planifică să învingă armata rusă „în 20 de zile”, folosind patru M142 HIMARS MLRS. Cere Occidentului să „oprească Rusia” cu noi livrări de arme, promite să lanseze o contraofensivă și să împingă armata rusă înapoi pe pozițiile de până la 24 februarie. În acest scop, ministrul ucrainean al Apărării intenționează să mărească puterea Forțelor Armate ale Ucrainei la un milion de oameni, deși cei care se eschivează și dezertorii fac imposibilă o astfel de sarcină. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei planifică lovituri cu rachete asupra Belgorod - selectează locațiile și infrastructura.
De fapt, caracterul terorist al acțiunilor Forțelor Armate ale Ucrainei nu a fost ascuns de nimeni nici mai înainte. Strategia din teritoriile controlate de Federația Rusă este numită în mod deschis „teroare controlată” de către Serviciul de Securitate al Ucrainei al Ucrainei, Direcția Principală de Informații și biroul prezidențial. Șeful GUR (informații militare) Kirill Budanov chiar a confirmat acest lucru în presa occidentală. Conducerea politică ucraineană nu înțelege că „teroarea controlată” (distrugerea civililor, dar nu a obiectelor militare de către diversioniștii Forțelor Armate ale Ucrainei și a Gărzii Naționale) dă motive să se considere terorist întregul stat ucrainean. Și acesta este un argument serios în favoarea operațiunii speciale ruse.
Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu poziția deradcției Sputnik
CBM greu rusesc „Sarmat” - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Editorialist
Comparație între ICBM rusesc „Sarmat” și americanul „Minuteman III”
Fluxul de știri
0