Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderii G7 sunt îngrijorați din cauza planurilor Rusiei de a livra „Iskandere” Belarusului

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaSiastemul „Iskander”, imagine din arhivă
Siastemul „Iskander”, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2022
Abonare
Planurile Rusiei de a furniza sisteme „Iskander” Belarusului provoacă îngrijorarea liderilor țărilor G7.
CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Liderii țărilor care formează clubul G7 și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu planurile Rusiei de a pune la dispoziția Belarusului sisteme „Iskander”, capabile din punct de vedere tehnic să fie dotate cu încărcătură nucleară.
Recent președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova în următoarele luni va transmite Minskului complexe „Iskander-M”.
„Reiterăm condamnarea noastră a utilizării nejustificate de către Rusia a retoricii și a semnalelor legate de armele nucleare. Rusia trebuie să respecte obligațiile sale internaționale, inclusiv cele care interzic folosirea armelor chimice, biologice sau nucleare. Facem apel la Rusia să se comporte responsabil și să dea dovadă de reținere. Reiterăm că utilizarea unor astfel de arme va fi inacceptabilă și va avea consecințe grave. În acest sens, ne exprimăm îngrijorarea serioasă după anunțul Rusiei că poate transmite rachete cu capacitate nucleară Belarusului", se arată în document.
Geniști ruși, Ucraina, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Internațional
Deputat rus, către ucraineni: dați-vă seama de efectele livrărilor de arme din Occident
Fluxul de știri
0