Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serbia nemulțumită de acordarea statutului de candidat pentru UE, Ucrainei

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Primirea statutului de candidat pentru aderarea la UE a Ucrainei nemulțumește aspiranți mai vechi pentru acest statut.
BUCUREȘTI, 25 iun - Sputnik. Ministrul de interne al Serbiei, Aleksandar Vulin, mâna dreaptă a președintelui Vucic, atrage atenția că singurul ”merit” al Ucrainei, pentru care Uniunea Europeană a răsplătit-o cu statutul de candidat, este acela că ”s-a ciocnit cu Rusia”.
”Uniunea Europeană a decis să nu mai pretindă că există reguli uniforme pentru toți cei care doresc să adere la această organizație. Ucraina a devenit candidat la aderarea [la UE] în ciuda faptului că nu îndeplinește standardele care sunt aplicate cu atâta grijă țărilor din Balcani. Ucraina a sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație, nu a trebuit să lupte împotriva corupției, să îndeplinească criteriile în domeniul justiției sau să [implementeze] reforme economice”, a declarat ministrul sârb, conform știripesurse.ro.
Nemulțumirea Serbiei este agravată de presiunile făcute de către lideri europeni ca Belgradul să recunoască independența regiunii Kosovo.
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Politică
Comisia Europeană pune presiune pe Serbia să ”răcească” relațiile cu Rusia
Fluxul de știri
0