Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Forțele armate ale Ucrainei atacă din neputință platformele de foraj și Insula Serpilor

Insula Serpilor - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Abonare
Forțele armate ale Ucrainei atacă din neputință platformele de foraj și Insula Serpilor.
Cu lovituri ineficiente din punct de vedere militar ale Forțelor Armate ale Ucrainei asupra platformelor de foraj și a Insulei Șerpilor din Marea Neagră, regimul de la Kiev încearcă să mulțumească organizatorii și sponsorii occidentali ai ostilităților din Ucraina pentru a obține noi împrumuturi și arme.
În lupta împotriva Rusiei, principalul front pentru marionetele de la Kiev ale Statelor Unite și ale NATO este „pecuniar”, adică financiar și economic. Fără ajutorul Occidentului, ostilitățile se vor încheia cu capitularea Ucrainei în câteva zile. De aici și dorința constantă a Kievului de a imita cel puțin un fel de „victorie”, care poate fi ambalată în mass-media pentru a fi convertită într-o tranșă în numerar sau un transport de arme occidentale. Sprijinul pentru un anumit grad de nazism și rusofobie în societate este secundar, deoarece resursele de mobilizare permit purtarea răazbiului ani de zile „până la ultimul ucrainean”, fără a ține cont în mod special de opinia concetățenilor.
Dându-și seama de neputința Forțelor Armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă, regimul de la Kiev folosește din ce în ce mai mult tactici teroriste cinice pe uscat și pe mare. Numai asta poate explica loviturile cu rachete în zonele rezidențiale din Donețk și asupra platformelor petroliere de pe șleif, la 70 km de coasta regiunii Odesa.
Trupele ucrainene au atacat platformele de foraj ale „Cernomorneftegaz” și Insula Șerpilor în dimineața zilei de 20 iunie. Peste 15 drone de recunoaștere și lovituri ale Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv Bayraktar TB2, au fost implicate în raidul aerian asupra Insulei. O dronă de recunoaștere strategică „Global Hawk RQ-4” a forțelor aeriene americane a fost observată în apropierea Insulei.
Planul operațiunii regimului de la Kiev prevedea lovituri masive de artilerie și rachete asupra Insulei Șerpilor, urmate de o aterizare acolo. Din pozițiile de tragere de la vest de Odesa, insula a fost atacată cu rachetelor balistice ucrainene „Tochka-U”, sisteme de rachete cu lansare multiplă „Uragan” și obuziere NATO M-777 de 155 mm. Cu toate acestea, unitățile trupelor ruse au respins cu succes (fără pierderi sau deteriorari ale infrastructurii garnizoanei) o nouă încercare a Forțelor Armate ale Ucrainei de a „întoarce” Insula Șerpilor. Sistemele rusești de apărare antiaeriană „Panțir” și „Tor” au distrus: 13 drone, patru rachete „Tochka-U”, peste 20 de rachete „Uragan” MLRS (nimic nu a ajuns pe insulă). Oamenii inteligenți învață din greșelile altora, dar Forțele armate ucrainene nu vor să învețe din greșelile lor.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Editoriale
Occidentul vrea din nou „ să înfrângă Rusia în luptă”
Permiteți-mi să vă reamintesc că în timpul asaltului nesăbuit din luna mai, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut patru avioane de atac, 10 elicoptere, 30 de drone, o corvetă a proiectului 1241 „Fulger”, trei bărci blindate ale proiectului 58181 „Centaur” cu trupe la bord, iar comandamentul Forțelor Armate ale Federației Ruse a întărit semnificativ apărarea Insulei Șerpilor cu sisteme de rachete antiaeriene și sisteme de lansare de rachete multiple. În partea de nord-vest a Mării Negre, Insula Șerpilor are o importanță strategică (controlul rutelor de transport maritim din România către Odesa și Nikolaev), așa că ar trebui să ne așteptăm la continuarea „atacurilor psihice” ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Grebla ucraineană

Furtuna rusească din 20 iunie a forțat comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei să abandoneze încă o dată debarcarea pe Insula Șerpilor. Pentru eșecul misiunii sale, regimul de la Kiev a decis să se „răzbune” pe infrastructura rusă de producție de gaze situată la 40 km est de insulă. După loviturile Bayraktar TB2 și a unui grup de bărci înarmate cu rachete, trei platforme au fost avariate. Se știe despre trei răniți și șapte angajați dispăruți ai „Chernomorneftegaz”. 94 de lucrători în ture au fost evacuați. Un incendiu sever pe platforma BK-1 a creat amenințarea unei catastrofe ecologice pentru o serie de țări de la Marea Neagră.
Se pare că platformele de foraj au fost lovite de rachetele ucrainene „Neptun”, și totuși aici, cu siguranță, nu a fost fără participarea specialiștilor NATO. Experții ruși sugerează că au fost folosite rachete antinavă „Harpoon” de fabricație americană, livrate anterior din Danemarca. Să remarcăm că și personalul militar al Alianței a participat la asaltul din mai asupra Insulei Șerpilor.
Ca răspuns la atacul terorist al regimului de la Kiev, Forțele Armate Ruse au distrus ieri, cu rachete de croazieră „Onyx”, hangare cu UAV-uri ucrainene Bayraktar TB2 pe aerodromul militar „Șkolinîi” de lângă Odesa și două plutoane de artilerie de obuziere M-777 de 155 mm pe insula Kubanskii. În același timp, Forțele Aerospațiale Ruse au „demilitarizat” două lansatoare de sisteme de apărare antiaeriană S-300 ucrainene în apropiere de Oceakov și Tuzla.
Distrugerea instalațiilor militare de pe teritoriul Ucrainei continuă. Doar în ultimele 24 de ore, trupele ruse au lovit 216 zone de concentrare a forței militare și echipamente ale Forțelor Armate ale Ucrainei, 28 de posturi de comandă, 64 de unități de artilerie în poziții de tragere, 13 tancuri și alte vehicule blindate și două depozite de muniții, 570 de naționaliști fiind nimiciți. Cu o zi mai devreme, în regiunea Dnepropetrovsk, 57 de generali și ofițeri ai Forțelor Armate ale Ucrainei au fost distruși de o lovitură cu rachete (în timpul unei întâlniri a acestora).
Rachetele Kalibr-NK - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Editoriale
De ce zeci de generali ucraineni au fost distruși de rachete „Kalibr”, și nu de „Iskander”
Armele NATO nu ajută în lupta împotriva Rusiei, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunțat anterior o superioritate de 20 de ori a artileriei ruse față de cea ucraineană. Metodele teroriste de acțiuni ale Forțelor Armate ale Ucrainei împotriva civililor și a bunurilor civile au un efect de trezire asupra liderilor europeni. Nu este o coincidență că Germania, Franța și Italia au refuzat să aprovizioneze Kievul cu arme grele. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, promite că vor lupta cu lopeți. Europa s-a săturat de problemele ucrainene. Și totuși, regimul marionetă de la Kiev, la ordinele Washingtonului și Londrei, calcă iar și iar pe grebla autodistrugerii.
Statele Unite și Marea Britanie susțin în continuare războiul „până la ultimul ucrainean”, cu toate acestea, dificultățile economice și turbulențele politice interne cresc și în aceste țări. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, îi îndeamnă și pe aliați să se pregătească pentru un conflict prelungit în Ucraina - Occidentul colectiv cade încet, dar sigur, în disperare. „Guvernatorul” regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, a anunțat începerea unei ofensive majore a Forțelor Armate ale FR. Potrivit acestuia, pe linia de contact se petrece un adevărat „iad”. Militarii ucraineni se predau în masă. Se apropie toamna, care promite schimbări globale în ordinea mondială.
Fluxul de știri
0