Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vucic acuză UE că lovește în economia Serbiei

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaAleksandr Vucic
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Abonare
Președintele Serbiei a spus concetățenilor săi: ”UE a luat direct, din buzunarele cetățenilor sârbi, 600 de milioane de dolari”.
CHIȘINĂU, 16 iun -Sputnik. Decizia UE ca de la 1 noiembrie să nu se mai poată importa petrol rusesc pune presiune pe economia și pe veniturile sârbilor, a atras atenția președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, conform Flux24.
„Numai prin impunerea de sancțiuni asupra petrolului rusesc, ei au luat direct 600 de milioane de dolari din buzunarul nostru! 600 de milioane de dolari au fost luati direct din buzunarele cetățenilor sârbi, asta în decurs de un an. Oamenii din Serbia ar trebui să știe asta. Kirkuk, petrolul irakian, este de 31 de dolari. pe baril mai scump. Ne-au luat 600 de milioane de dolari și mai avem de investit bani suplimentari pentru gaz”, a mai spus președintele sârb.
De asemenea, acesta și-a exprimat îngrijorarea că politicile de sancțiuni ale UE contra Rusiei vor continua, costurile fiind plătite de țări neimplicate în conflict, ce devin astfel victime colaterale.
Zi de zi apar zeci de noi probleme <…> Consumăm zilnic 350 de tone de păcură, iar la iarna vom cheltui de șapte ori mai mult. Trebuie să găsim păcură, nu este suficientă păcură în NIS (Naftna). industrija Srbije). <…> Pe 1 noiembrie nu vom mai putea importa petrol rusesc în temeiul sancțiunilor actuale și Dumnezeu știe ce sancțiuni vor mai fi introduse până atunci”, a spus Vucic.
Relația dintre Serbia și Uniunea Europeană a ajuns la un nivel minim istoric, după ce Bruxellesul a pus presiune pe Serbia să se alăture sancțiunilor contra Federației Ruse, dar și după ce cancelarul german Olaf Scholz a spus că o condiție pentru aderarea la UE va fi recunoașterea independenței regiunii Kosovo.
Emmanuel Macron și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2022
Analize și opinii
Macron în România și Republica Moldova: ”O vizită degeaba”
Fluxul de știri
0